Wikipedia kurucusu: Bitcoin ‘hiçbir işe yaramaz’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wikipedia kurucu ortağı Jimmy Wales 11 Aralık tarihinde X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda Bitcoin’i hedef alarak, birçok kullanıcının cüzdan şifrelerini unuttukları için Bitcoin’lerini kaybettiğini ancak kendisinin banka şifresini hatırlamadığı için hiç para kaybetmediğini söyledi. 

Wales’in yorumları Bitcoin ve kripto topluluğunda pek yankı bulmadı ve Wikipedia kurucu ortağı, günlük operasyonlarını yürütmek için bağışlara bağımlı olduğu konusunda eleştirildi. 

Wales, yaptığı X gönderisinde alaycı bir şekilde banka hesabının şifresini unuttuğunu ve tüm parasını kaybettiğini iddia etti. Sonrasında BTC topluluğuyla alay ederek “Hayır, aslında böyle bir şey olmadı çünkü bankalar çalışıyor. Bitcoin ise işe yaramaz.” dedi. 

I forgot my bank password and lost my entire net worth. No, actually, that didn’t happen, because banks work and bitcoin doesn’t.

— Jimmy Wales (@jimmy_wales) December 10, 2023

Bitcoin topluluğu, Wikipedia kurucu ortağının BTC’ye sebepsiz yere saldırması nedeniyle eleştirdi. Wales’e, bankalar işe yarasa da dünya çapında pek çok insanın bankacılık hizmetlerine erişimi olmadığı hatırlatıldı.  

İnsan Hakları Vakfı grubunun baş strateji sorumlusu Alex Gladstein ise Wales’e bankaların sadece hukukun üstünlüğü ve güçlü para birimi olan ülkelerde düzgün çalıştığını söyledi.  

Banks work decently so long as you live in a country with rule of law and a strong currency. So maybe ok for ~1 billion people out of 8 billion people. And they tend to not work very well if you criticize the government or voice provocative opinions

— Alex Gladstein ⚡ (@gladstein) December 10, 2023

Lyn Alden Investment Strategy kurucusu Lyn Alden, banka hesabı olanların bile her zaman güvende olmadığını belirterek, hiperenflasyon nedeniyle birikimlerinin yüzde 95’ini kaybeden Lübnanlı bir doktoru örnek gösterdi.  

One of the most heartbreaking emails I got was from a Lebanese doctor who lost 95% of their net worth due to hyperinflation, because they held it in banks/currency.

They were too busy being a doctor rather than a hands-on investor on the side as well, assuming the money is safe.

— Lyn Alden (@LynAldenContact) December 10, 2023

Samson Mow gibi Bitcoin savunucuları saldırıya geçerek Wikipedia kurucu ortağına, hayatta kalması bağışlara bağlı olan firmasının durumunu hatırlattı. Mow, Wikipedia için “önerdiğim gibi birkaç yıl önce Bitcoin satın almış olsaydı, sonsuza kadar her yıl bağış için yalvarmak zorunda kalmayacaktı” dedi. 

Diğer yorumcular ise bankacılık sisteminin merkezi olmasına dikkat çekerek bu durumun herkesin işine yaramadığını yineledi.  

Banks work just great it’s about asset ownership and with that comes greater responsibility pic.twitter.com/voe65OExcZ

— Lauren Sieckmann (@LaurenSieckmann) December 11, 2023

Bitcoin borsası Coin Corner’ın CEO’su Danny Scott ise Wales’e tamamen iki farklı şeyi karşılaştırdığını söyledi. Bu senaryonun daha çok bir kullanıcının Bitcoin borsası şifresini unutmasına benzediğini, bu durumda da şifrenin bir banka şifresi gibi sıfırlanabileceğini belirtti. “Parayı fiziksel olarak saklamak daha iyi bir örnek olurdu. Paranızı kaybederseniz, paranız da yok olur.” 

You’re comparing 2 different things

That scenario is more akin to forgetting your password to a Bitcoin exchange, in which case you could reset it, like a bank.

Physically storing the cash yourself would be a better example, but you lose that and its gone, the same as Bitcoin.

— Danny Scott ⚡ (@CoinCornerDanny) December 10, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wikipedia kurucusu: Bitcoin ‘hiçbir işe yaramaz’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!