ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) beklenti seviyesinde açıklanması ile birlikte Bitcoin’de (BTC) ufak bir hareket görüldü.

ABD Kasım ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,1’lik beklenti seviyesinde açıklandı. Verinin beklenti seviyesinde gelmesine rağmen dolar endeksi (DXY) aşağı yönlü hareketlenirken Bitcoin’de 220 dolara yakın yükseliş gözlemlendi.

ABD enflasyonu açıklanmadan hemen önce 41.737 dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin, veriler ile birlikte 42.058 dolara kadar artış gösterdi. Yaşanan hareketlik tüm kripto para piyasasını etkilerken Ethereum (ETH) da 2.233 dolara kadar erişti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 41.820 dolardan Ethereum ise 2.227 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon Haziran ve Temmuz aylarında üst üste artış yaşamış ancak tekrardan düşüşe geçmişti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon oranında bir artış yaşanmaması ile birlikte önümüzdeki yıldan itibaren faiz kararlarında indirime gideceği düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!