ABD, Kuzey Kore’nin Kripto Para Tehdidi Karşısında İki Ülkeyle Bir Araya Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Japonya’nın Cumartesi günü Kuzey Kore’nin kripto para birimi suiistimalleri ve uzay fırlatmaları da dahil olmak üzere siber uzaydaki tehditlerine yanıt vermek için yeni girişimler üzerinde anlaştığını söyledi.

Üç ülkenin ulusal güvenlik danışmanları, Kuzey Kore’nin daha fazla casus uydu konuşlandıracağı uyarısını yaptığı sırada Seul’de bir araya geldi.

Sullivan, toplantının Ağustos ayında Başkan Joe Biden’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve ABD ile iki önemli Asyalı müttefikinin liderlerinin güvenlik ve ekonomik iş birliğini derinleştirme sözü verdiği Camp David üçlü zirvesinde ortaya konan taahhütleri takip ettiğini söyledi.

Kuzey Kore’yi anan Sullivan gazetecilere yaptığı açıklamada “Siber suçlar ve kripto para aklamadan pervasız uzay ve balistik füze denemelerine kadar Kuzey Kore’nin yarattığı tehditlere karşı koymak için yeni üçlü girişimler de başlattık” dedi.

Japon mevkidaşı Takeo Akiba ise Kuzey Kore’nin “yasa dışı siber faaliyetlerinin” güncel bir sorun doğurduğunu söyledi ve bunları devletin nükleer füze gelişimi için “bir fon kaynağı” olarak nitelendirdi.

Sullivan, üç ülkenin koordineli çabalarının potansiyel ekonomik baskı tehditlerini hedef alacağını, Camp David’de kararlaştırılan kritik mineraller ve şarj edilebilir pillerde tedarik zinciri erken uyarı sistemi üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Biden, Camp David’de Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir araya gelerek Çin’in artan gücü ve Kuzey Kore’den gelen nükleer tehditler karşısında birlik mesajı verdi.

Sullivan ulusların “Tayvan Boğazı’nda barış ve istikrar ile Doğu ve Güney Çin Denizlerinde seyir özgürlüğünü savunmaya devam ettiklerini” söyledi.

Güney Kore başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Sullivan ve Güney Koreli mevkidaşı Cho Tae-yong’un Cumartesi günü çipler ve diğer kritik teknolojiler konusunda iş birliğini amaçlayan bir forum olan ilk Yeni Nesil Kritik ve Gelişen Teknolojiler (CET) Diyaloğu’na eş başkanlık yaptığı belirtildi.

Kuzey Kore devlet medyası Cumartesi günü yönetimin yakında daha fazla casus uydu fırlatmaya kararlı olduğunu söyledi ve uzay gelişimini diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkının bir parçası olarak nitelendirdi. Ayrıca Güney Kore’yi kendi uydusunu fırlattığı için eleştirerek çifte standart olduğunu söyledi.

Sullivan bu iddiaya karşı çıkarak Kuzey Kore’nin fırlattığı uydunun Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal eden balistik füze teknolojileri içerdiğini, Güney Kore’ninkinin ise içermediğini söyledi.

Yaptırım gözlemcileri Kuzey Kore’yi nükleer ve füze programlarına fon toplamak için siber saldırıları kullanmakla suçladı ve bir BM raporu, ülkenin geçen yıl kripto para hırsızlığını artırdığını ve 2022’de diğer yıllardan daha fazlasını çalmak için sofistike teknikler kullandığını söyledi.

Kuzey Kore bilgisayar korsanlığı ya da diğer siber saldırı iddialarını reddetti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, Kuzey Kore’nin Kripto Para Tehdidi Karşısında İki Ülkeyle Bir Araya Geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!