Yeni bir ETF başvurusu: Odak noktasında Microstrategy var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel bir borsa yatırım fonu (ETF) firması olan YieldMax, Michael Saylor’un Bitcoin yatırımıyla tanınan şirketi MicroStrategy’deki hisselere dayalı ilk getiri sağlayan ETF ürününü piyasaya sürmek için başvuruda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 7 Aralık’ta yapılan bir başvuruya göre YieldMax, 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanan MicroStrategy hisselerine dayalı Opsiyon Gelir Stratejisi ETF’sini başlatmak için resmi olarak başvuruda bulundu.

SEC tarafından onaylanması halinde ETF, MicroStrategy’nin önceden var olan “MSTR” kısaltmasının sadece bir harfi olan “MSTY” kısaltması altında işlem görecek.

Yieldmax’ın kaldıraçlı MSTY ETF’si için SEC’e yaptığı başvuru. Kaynak: SEC

Yieldmax’ın bekleyen ETF’si, gelir elde etmek için alım opsiyonları satın alma ve satım opsiyonları satma karışımını içeren bir “sentetik kapalı çağrı” stratejisi kullanmaktadır. Bu gelirler MSTY ETF sahiplerine aylık ödemeler olarak dağıtılır.

Özellikle, ETF hiçbir zaman MicroStrategy hisselerinin spot varlıklarına sahip olmayacak, yalnızca MSTR türevlerinin ticareti ile gelir elde edecektir. Olası kayıpları azaltmak için fon, yukarı yönlü ilerleyişi her ay alım opsiyonlarında yüzde 15’lik bir kazançla sınırlar.

Yieldmax, ETF tarafından üretilen aylık getirilerin doğrudan MicroStrategy hisselerinin büyümesine bağlı olmadığını, yani MicroStrategy hisseleri önemli bir darbe alsa bile yatırımcıların ETF’den getiri elde etmeye devam edeceğini söylüyor.

X’teki (eski adıyla Twitter) bazı yorumcular, bir kişinin doğrudan şirket hisselerini ya da opsiyonlarını satın almak yerine neden böyle bir ETF’ye yatırım yapmayı tercih ettiğini sorguladı.

So first we trade the beta of SPX which is BTC, then we trade microstrategy which is the beta of BTC which is the beta of SPX, then we trade yieldmax which is beta of microstrategy which is beta of BTC, which is beta of SPX

Beta of beta of beta of beta, got it https://t.co/LrSXfbnP0X

— Marusha (@mattomattik) December 7, 2023

Getiri getiren ETF’ler, tipik olarak borsanın en hareketli kısımlarından ortalamanın biraz üzerinde getiri elde etmek isteyen muhafazakar yatırımcılara pazarlanır. Fon yöneticileri tarafından uygulanan kazanç limitleri nedeniyle, hisse senedi fiyatlarındaki büyük dalgalanmalardan pasif gelir elde etmenin temkinli ancak potansiyel olarak daha karlı bir yolu olarak görülürler.

YieldMax, Tesla, Apple ve Nvidia dahil olmak üzere diğer büyük teknoloji şirketleri için 18 benzer ETF ürününden oluşan bir liste sunuyor.

İlgili: Bitcoin’in büyük rallisi bu yıl 6 milyar dolarlık açığa yol açtı – S3 Partners

MicroStrategy hissedarları, TradingView verilerine göre şirketin hisselerinin fiyatının 1 Ocak’tan bu yana yüzde 290’dan fazla artmasıyla 2023’te önemli kazançlar elde etti.

MicroStrategy hisseleri bu yıl 1 Ocak’tan bu yana yüzde 292 artış kaydetti. Kaynak TradingView

30 Kasım’da MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor, şirketin Bitcoin (BTC) başına ortalama 36.785 dolar fiyatla yaklaşık 593,3 milyon dolar karşılığında 16.130 BTC daha satın aldığını duyurdu.

MicroStrategy, 29 Kasım itibariyle,yaklaşık 7,6 milyar dolar değerinde 174.530 BTC’yi elinde tutuyor.

Magazin: Kanun yapıcıların korku ve şüpheleri ABD’de önerilen kripto düzenlemelerini yönlendiriyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni bir ETF başvurusu: Odak noktasında Microstrategy var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!