Telegram Destekli Altcoin’in Ağı Bitcoin Ordinals Benzeri Protokol Nedeniyle Tıkandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram destekli The Open Network (TON) blockchain, ciddi bir tıkanıklık yaşadı ve hizmetler geçici olarak askıya alındı.

Ton blockchain, Bitcoin Ordinals’den esinlenilerek faaliyete giren bir protokol nedeniyle hafta başında işlem süreleri aşırı gecikmeler yaşadı. TON geliştiricilerinin ve Telegram kullanıcılarının yaptığı açıklamalara göre sorun salı günü baş gösterdi.

TON blockchain’in durumunu gösteren veri platformuna göre dün 2,5 milyondan fazla işlem beklemede bulunuyordu. Verilerde ayrıca normalden çok yavaş olarak tek bir işlemin 1 saniyeden daha uzun sürdüğü belirtildi.

Ağda yaşanan söz konusu tıkanıklık ile birlikte TON’un en büyük cüzdan botları Wallet ve Tonkeeper hizmetlerini geçici olarak durdurdu.

Bitcoin Ordinals benzeri

TON blockchain’in Bitcoin ordinalleri (yazıtları) BRC20’den esinlenerek piyasaya sürdüğü TON20 Ordinals, tıkanıklığın baş aktörü oldu. TON20’nin ağ kullanımını bir anda 61 kat artırdığı, ağın durmadığı ancak durma noktasına geldiği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre Toncoin (TON) fiyatı, mevcut tıkanıklıktan etkilenmedi ve yazım esnasında 2,29 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Telegram Destekli Altcoin’in Ağı Bitcoin Ordinals Benzeri Protokol Nedeniyle Tıkandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!