Fransa bankacılık devi Société Générale’den yeni stablecoin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası Société Générale, euro çıpalı stablecoin’ini piyasaya sürerek, stablecoin piyasasına giren ilk Avrupa devi oldu.

Financial Times’ın haberine göre EUR CoinVertible (EURCV), Lüksemburg merkezli Bitstamp kripto borsasında piyasaya sürülecek. EURCV tamamen euro ile desteklenecek ve banka müşterilerinin dijital varlık piyasasına katılmasına da olanak tanıyacak. Varlık, geniş bir müşteri tabanına sunulacak ve işlem yapmakta kullanılabilecek. 

Société Générale Forge CEO’su Jean-Marc Stenger, yeni stablecoin’in bankanın gelişen kripto piyasasındaki rolünü vurguladığını belirtti ve euro cinsinden bir stablecoin’in gerekliliğini vurguladı.

Stablecoin piyasasına, başta Tether ve USD Coin’ olmak üzere, ABD doları çıpalı stablecoin’ler hakim konumda. Tether gibi pazar liderleri ve kripto borsaları stablecoin pazarını Avrupa bölgesine genişletmek için çalışırken Stenger, bankanın bu hamlesinin bir yenilikten çok daha fazlası olduğunu ifade etti. 

CEO, yeni stablecoin’in dijital tahvillerde, fonlarda ve çeşitli varlıkları içeren işlemlerde kullanılmak üzere geliştirildiğini vurguladı. Stenger, stablecoin’in geniş uygulanabilirliğinin, Société Générale platformunun ötesine geçerek, farklı hizmet sağlayıcılar arasında benimsenmesine olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.  

Axa Investment Managers ise bankanın dijital yeşil tahviline yatırım yapmak için EURCV’yi kullandı. Tahvilin değeri 10 milyon avro (yaklaşık 11 milyon dolar) ve vadesi üç yıl.  

Fransız bankacılık devinin euroya sabitlenmiş stablecoin piyasasına girmesi, özellikle Avrupa Birliği Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği’nin 2024 yılında yürürlüğe gireceği göz önünde bulundurulduğunda, Avrupa için önemli bir gelişme olabilir. 

Bununla birlikte Société Générale kripto alanında yeni değil ve yıllardır müşteri tabanına kripto para işlemleri sunma konusunda aktif rol oynuyor. Temmuz ayında, bankacılık devinin kripto iştiraki Forge, ülkede kripto hizmetleri sağlamak için en önemli lisansı alan ilk kuruluş oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransa bankacılık devi Société Générale’den yeni stablecoin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!