CME borsası vadeli işlemlerde yeni bir rekora koşuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel türev piyasası devi Chicago Mercantile Exchange’de (CME), Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyon toplam değeri 5,2 milyar dolara ulaşarak Ekim 2021 tarihindeki tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece 200 milyon dolar gerisinde kaldı. 

Coinglass verilerine göre CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonların toplam değeri 30 günde 3,63 milyar dolardan 5,20 milyar dolara yükseldi. Açık pozisyonlardaki artış, Bitcoin’in aynı süre zarfında yüzde 26’lık yükselişine paralel olarak gerçekleşti.

CME Bitcoin vadeli işlem açık pozisyon toplamı 6 Aralık’ta 5,2 milyar dolara ulaştı. Kaynak Coinglass  

1-21 Ekim 2021 tarihleri arasında, CME borsası Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonların toplamı 1,46 milyar dolardan 5,45 milyar dolara yükseldi.

Açık pozisyonlardaki hızlı artış, Bitcoin’in 45 bin dolardan 66 bin dolara yükselirken gerçekleştirdiği hareketlerle benzerlik gösterdi.

IG Avustralya analisti Tony Sycamore, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, açık pozisyonlardaki artışın Bitcoin’e olan ilginin yeniden arttığını gösterdiğini belirtti ancak CME yatırımcılarının nasıl konum aldığını belirtmedi. 

Sycamore, CME’nin 28 Kasım tarihinde Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na sunduğu ve platformundaki “büyük oyuncuların” 18.979 long pozisyona karşılık 20.724 short pozisyon açtığını gösteren raporuna işaret etti.  

CME’deki vadeli işlem pozisyonlarının çoğunluğu, 28 Kasım itibariyle short pozisyonlardı. Kaynak CFTC  

Sycamore, 12 Aralık Salı günü CME’nin son raporu yayınlanana kadar yatırımcıların, CME’deki oyuncuların tam olarak nasıl pozisyon aldığını bilemeyeceğini ifade etti.  

Sycamore, “Şu anda göremediğimiz şey, büyük oyuncuların short pozisyondan long pozisyona geçip geçmedikleri. Yüksek miktarda long pozisyon olması durumunda, bir geri çekilme bekleyebiliriz ancak geçen hafta long pozisyonlar çoğunluktaydı. Bu nedenle henüz geri çekilme noktasında olduğumuzu düşünmüyorum” diyerek sözlerine devam etti.  

Sycamore, Bitcoin fiyatında yaşanan büyük yükselişin sadece SEC’in spot ETF onayına ilişkin söylentilerden kaynaklanmadığını ve başka nedenler olduğunu da eklemeyi unutmadı. ETF’lerle ilgili kararın ise Ocak ayı başında nihayete ermesi bekleniyor. 

“Bence artık bu yükselişi artık birden fazla şey yönlendiriyor. Belli ki mesele sadece ETF ya da arzın yarıya inecek olması değil. Bu yükseliş trendi kendi dinamiklerini oluşturdu”

Sycamore, son Bitcoin rallisinin daha çok makroekonomik olaylara bağlanabileceğini ve ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye başlamasının fiyat için daha önemli bir itici güç haline geldiğini belirtti.

Kasım ayında CME, Bitcoin vadeli işlemlerinde en yüksek açık pozisyon sayısına sahip olma unvanını Binance’ten aldı. Bu durum birçok kişi tarafından, geleneksel finans kurumlarının kripto ürünlerine daha fazla ilgi göstermeye başladığının bir işareti olarak yorumlandı.

Birçok analist, spot ETF onayının Bitcoin fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olacağına inanıyor olsa da herkes mevcut rallinin devam edebileceğine inanmıyor. Bazı analistler, onayı takip eden günlerde yatırımcıların “haberi satabileceğini” öngörüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CME borsası vadeli işlemlerde yeni bir rekora koşuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!