Bitcoin Geliştiricisi BRC-20 Tokenları Bir Hata Dedi: Bu Altcoinler Piyasadan Silinecek Mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde sergiledikleri yükseliş performansıyla dikkat çeken Ordinalsler, Bitcoin (BTC) topluluğunu ikiye böldü.

Bitcoin üzerine yazılmış tokenlar olarak öne çıkan ve son günlerde ciddi yükselişlere ev sahipliği yapan Ordinalsler, topluluğu ikiye böldü. Ordinals etkileşiminin artmasıyla birlikte Bitcoin ağındaki onaylanmamış işlemlerin sayısı artmaya başlayıp ağ yavaşlayınca bu tokenların ortadan kaldırılmasına yönelik ilginç bir talep oluştu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitcoin geliştiricisi Luke Dashjr, Ordinals tokenların ve Inscriptions olarak adlandırılan token üretme mekanizmasının Bitcoin ağında oluşturduğu zarara değindi.

Ordinals Bitcoin için büyük bir sorun

Bitcoin geliştiricisi Ordinals protokolünün Bitcoin ağı için tehlike arz ettiğini vurgularken bu sorunun çözülebileceğine yer verdi. Ordinals ve Inscriptions temelli tokenların Bitcoin ağındaki boyut sınırını verilerini program kodu olarak gizleyerek atladığını belirten Dashjr, gelecek yıl gerçekleşecek bir güncellemeyle bu sorunun çözülebileceğini söyledi:

Ordinals ve Inscriptions protokolleri blokzincirine spam göndermek için Bitcoin Core’daki bir güvenlik açığından yararlanıyor. Bitcoin Core, 2013’ten bu yana kullanıcıların aktardıkları veya çıkardıkları işlemlerde ekstra verinin boyutuna bir sınır koymasına izin veriyor. Ancak Ordinaller, verilerini program kodu olarak gizleyerek bu sınırı atlıyor. Bitcoin Core, yaklaşan v26 sürümünde hala savunmasız durumda. Gelecek yıl v27’den önce nihayet düzeltileceğini umuyorum.

On-chain verilerine göre halihazırda Bitcoin blokzinciri üzerinde 260.000’den fazla onaylanmamış işlem var ve topluluğun bir kısmına göre bunun sorumlusu Ordinals protokolüne ait artan işlemler.

Öte yandan Ordinals projelerini Bitcoin ağına yapılan bir saldırı olarak niteleyen geliştirici yine de bu projeleri tümüyle “kapatmanın” mümkün olmadığını vurguladı. Geliştiriciler merkeziyetsiz yapısı dolayısıyla Bitcoin üzerinde tam yetkiye sahip değiller ve bir protokolü tümüyle devre dışı bırakamıyorlar.

Ordinals tokenları arasında ORDI (ORDI) ve Pepe (PEPE) gibi bilindik isimler yer alıyor.

Bitcoin Geliştiricisi BRC-20 Tokenları Bir Hata Dedi: Bu Altcoinler Piyasadan Silinecek Mi? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Geliştiricisi BRC-20 Tokenları Bir Hata Dedi: Bu Altcoinler Piyasadan Silinecek Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!