Bitcoin, Avrupa Merkez Bankası uyarılarına aldırmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) kripto piyasasını bekleyen “çöküş” konusunda uyarılarda bulunmasından bu yana neredeyse yüzde 170 değer kazandı.

Kripto savunucusu Eric Wall ve diğer analistlerin de 4 Aralık tarihinde belirttiği üzere BTC fiyatı, ekonomist tahminlerinin tam tersi yönüne hareket etti.

Avrupa Merkez Bankası “başka hangi konularda yanılıyor?” 

AMB, 30 Kasım 2022 tarihinde Bitcoin’in ölümüne adanmış bir blog yazısı yayınladığında Bitcoin, sadece 16.400 dolardan işlem görüyordu.

FTX borsasının çöküşü sonrası gelen çıkışların hemen ardından gelen yazı, bu düşük seviyelerin bile yeni diplere giden yolda bir durak noktası olduğunu savunuyordu:

“Bitcoin’in değeri Kasım 2021 tarihinde 69 bin dolar ile zirve yaptıktan sonra Haziran 2022 ortasında 17 bin dolara düştü. O tarihten bu yana fiyat 20 bin dolar civarında seyrediyor.”  

“Bitcoin savunucuları için yaşanan geri çekilme, yeni zirvelere giden yolda bir soluklanmaya işaret ediyor ancak daha büyük olasılıkla bu, çöküşe giden yoldan önce yapay olarak tetiklenen bir son çırpınış. FTX iflas etmeden ve Bitcoin fiyatı 16 bin doların altına düşmeden önce de bunu öngörmek mümkündü.”

Açıklamanın ardından “çöküş” başlamadı hatta raporun yayınlandığı gün ironik bir şekilde değer kazanan BTC/USD paritesi, Aralık ayı ortasında 16.400 dolar seviyesini yeniden görmeyi başardı. Bunun ardından, hızlı bir geri dönüşle yalnızca 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 70 değer kazandı. 

AMB’nin zamansız ölüm ilanından bir yıl sonra Bitcoin, Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre, Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak bu yazının yazıldığı sırada 43.800 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Look Into Bitcoin adlı istatistik platformunun yaratıcısı Philip Swift de bu eğlenceli gafla ilgili olarak “Wall” görüşlerine katıldı ve memnuniyetini dile getirdi. 

Wall’un X’te (eski adıyla Twitter) yayınladığı bir grafiği yeniden paylaşan Swift, “Bunu görmeye bayılacaksınız” yorumunu yaptı.  

Kripto eğitim kaynağı Galaxy’de araştırma başkanlığı yapan Alex Thorn  da AMB’nin becerilerini sorguladı: 

“Bu gerçekten de çok iyi. Bu konuda bu kadar yanılıyorlarsa, acaba başka hangi konuda yanılıyorlar?”

BTC/EUR haftalık grafik. Kaynak: TradingView 

CBDC’ye “evet”, BTC’ye “hayır”

AMB, Bitcoin’e şüpheyle yaklaşan bir kurum olarak biliniyor ve banka ile üst düzey yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeler çoğu zaman utanç yaratıyor.

AMB Başkanı Christine Lagarde geçtiğimiz ay, oğlunun kripto paralara yatırım yapma konusunda verdiği tavsiyeleri göz ardı ederek para kazanma fırsatını kaçırdığından şikayet etmişti. 

Reuters tarafından alıntılanan konuşmasında Lagarde, “Sizin de anlayabileceğiniz üzere kripto paralar hakkında çok az fikre sahibim” demişti.  

Cointelegraph’ın daha önceden de bildirdiği üzere AMB, Lagarde’ın işlem “kontrolü” için faydalı olduğunu kabul etmesinin ardından merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sunmak için hazırlıklara başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, Avrupa Merkez Bankası uyarılarına aldırmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!