‘İkinci çeyrekte gelecek Bitcoin ETF’lerini Ethereum izleyecek’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu için yarışan 13 varlık yöneticisinden biri olan Hashdex, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk spot Bitcoin ETF’inin 2024 yılının ikinci çeyreğine kadar piyasaya çıkmasını ve ardından spot Ether ETF’inin gelmesini beklediğini belirtti.  

Hashdex’in ABD ve Avrupa ürün müdürü Dramane Meite, 4 Aralık tarihindee yayınlanan 2024 raporunda, “ABD’de spot Bitcoin ETF’inin tam zamanlaması belirsizliğini koruyor ancak 2023 yılında ‘eğer’ sorusundan ‘ne zaman’ sorusuna geldik” dedi. 

“ABD’li yatırımcıların yeni yılın ikinci çeyreğine kadar spot Bitcoin ETF’ine erişebileceğine ve bunu muhtemelen spot Ether ETF’inin takip edeceğine inanıyoruz.”

Hashdex, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na spot Bitcoin ETF teklifinde bulunan 13 varlık yöneticisinden biri konumunda bulunuyor. Hashdex, düzenleyiciye hem vadeli hem de spot sözleşmeleri tutan hibrit bir Ether ETF teklifi de sundu.  

⚡️ In our latest Hash Insider

Hashdex releases our 2024 #Crypto Investment Outlook
#SEC continues its work on #spot #bitcoin ETFs
UK asset managers given go-ahead to launch ‘tokenized’ funds

& more!https://t.co/O8uESoYJ03

— Hashdex (@hashdex) December 4, 2023

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF’lerinin 10 Ocak 2024 tarihine kadar onaylanma olasılığını yüzde 90 olarak belirlerken Seyffart, bunun yalnızca 19b-4 başvuruları için geçerli olduğunu, ETF’in piyasaya sürülmesi için “S-1” olarak bilinen ayrı bir başvurunun daha onaylanması gerektiğini belirtmişti. 

Seyffart Kasım ayında, “onay ile lansman arasında haftalar hatta aylar olabileceğini” dile getirmişti.  

What Scott said: There are TWO paths that need to be completed for an ETF launch. Even if 19b-4 is approved, S-1s still need sign off from division of Corp Fin. No sign that’s done yet. Possible and even likely that there could be weeks or even months between approval & launch https://t.co/LZSdutmlT8 pic.twitter.com/7OLj5HjSDy

— James Seyffart (@JSeyff) November 8, 2023

Şirketler S-1 formunu, SEC’i kural değişiklikleri hakkında bilgilendirmek için kullanıyor ve kurumun Kurumsal Finansman Dairesi’nden onay almaları gerekiyor.  

Hashdex raporunda Meite, spot Bitcoin ve Ether ETF’leri ile “binlerce personeli ve güvenilir markaları olan eski varlık yöneticilerinin” müşterilerine ilk kez bir kripto ürünü sunacağını söyledi ve bunun, spot kripto borsasında işlem gören ürünlere sahip üç küresel pazar olan Avrupa, Kanada ve Brezilya’nın toplamından daha büyük, 50 trilyon dolarlık bir pazarın kilidini açacağın ifade etti.  

Meite, tek varlıklı ETF’lere olan ilginin, “isimlerinin tanınması ve temel varlıklarla arasında çok az fark olması nedeniyle” Bitcoin ve Ether üzerinde yoğunlaşacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘İkinci çeyrekte gelecek Bitcoin ETF’lerini Ethereum izleyecek’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!