BlackRock, ETF için 100 bin dolar yatırım aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, son Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporuna göre, Ekim 2023 tarihinde spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için bilinmeyen bir yatırımcıdan 100 bin dolarlık tohum yatırım fonu aldı.

SEC raporu, yatırımcının 27 Ekim 2023 tarihinde hisse başına 25 dolardan 4 bin hisseyi 100 bin dolara satın almayı kabul ettiğini ve yatırımcının “Tohum Yaratma Sepetleri uyarınca yasal yüklenici olarak hareket ettiğini” ortaya koydu.  

BlackRock tarafından yapılan son yayınlanan rapor ise varlık yöneticisinin sponsor ücretini ödeme planlarına ilişkin bazı ayrıntıları da ortaya koydu. Blackrock, kısa vadeli ticari kredi veren bir firmadan kredi olarak Bitcoin veya itibari para almayı planlıyor. BlackRock, BTC (ETF) satmak yerine kredi yoluyla, BTC fiyatını çok fazla etkilemeden, ücretlerini tahsil edebilir.  

İlgili: Spot Bitcoin ETF’inin onaylanması, bireysel yatırımcıları zora sokabilir

Ticari kredi anlaşması, uygulama tarihini takip eden iş gününde devreye girecek. Yüzde 11 artı hedef faiz oranının 365’e bölünmesiyle ((yüzde 11 + fed faiz hedefi)/365) kredi ücreti belirlenecek. Örneğin, 20 Kasım 2023 tarihinde hedef faiz oranının yüzde 5,50 olduğunu varsayalım. Bu tarih itibariyle tahmini kredi ücreti, alınan borcun yüzde 11’i + yüzde 5,5’i bölü 365 olacaktır.  

ETF analisti Eric Balchunas, yeni açıklamaları ilginç bir gelişme olarak nitelendirdi. 

This is so interesting in the nerdiest way.

— James Seyffart (@JSeyff) December 5, 2023

BlackRock, Temmuz ayında spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan ilk kurumsal devler arasındaydı. BlackRock’ın başvurusu SEC’in kararını bekleyen 13 başvurudan biri. SEC daha önce spot BTC ETF başvurularını reddetmiş olsa da piyasa uzmanları 2024 yılının başlarında SEC’in büyük olasılıkla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk spot BTC ETF’ini onaylayacağını tahmin ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock, ETF için 100 bin dolar yatırım aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!