ByBit, kurumsal yatırımcıların BTC ve ETH’den stablecoinlere ‘kaçtığını’ ancak bunun uzun sürmeyeceğini belirtti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası ByBit 4 Aralık tarihinde, kurumsal ve bireysel yatırımcıları arasındaki eğilimleri vurgulayan ve karşılaştıran dördüncü çeyrek raporunu yayınladı. 

Rapor, kurumsal yatırımcıların varlıklarının yüzde 45’ini stablecoinlerde, kalan kısmın yüzde 35’ini Bitcoin’de, yüzde 15’ini Ether’de ve yalnızca yüzde 5’ini diğer altcoinlerde tuttuğunu ortaya koydu.  

Raporda, ayı piyasasında stablecoinler gibi daha güvenli varlıklara “kaçışın”, “yatırımcıların riskten kaçınan varlık dağılımını açıklayabileceğini” öne sürdü.  

Bununla birlikte, kurumsal yatırımcıların Bitcoin tutma oranı Eylül ayında artış göstererek bireysel kullanıcılardan farklılık gösterdi. 

Eylül 2023’te kurumsal yatırımcıların BTC varlıklarında yaşanan artış. Kaynak: ByBit  

ByBit’e göre kurumsal yatırımcı varlıklarındaki artışın Bitcoin’e yönelik olumlu piyasa tutumuyla birlikte gelmesi, olumlu dava sonuçlarına ve SEC’in spot BTC ETF onayına yaklaşmasına bağlanabilir. 

4 Aralık tarihinde, 19 ay sonra ilk kez 41 bin doların üzerine çıkan Bitcoin’in toplam piyasa değeri 800 milyar doları geçerek emlak şirketi Berkshire Hathaway, Meta (eski adıyla Facebook) ve Nvidia gibi şirketleri geride bıraktı. 

ByBit ayrıca bireysel yatırımcıların diğer kullanıcı türlerine kıyasla oran olarak en düşük Bitcoin’e sahip olduğunu belirtti. Karşılaştırmalı olarak bakıldığında bireysel yatırımcıların hesaplarındaki stablecoin oranı daha yüksek olmakla birlikte kurumsal portföylerde de yüksek miktarda stablecoin olduğu anlaşılsada bunun azalmaya başladığı görülüyor. 

Bu yılın başlarında borsa, kullanıcı tabanının 20 milyona ulaştığını ve geçen yıl hacim olarak dünyanın ilk on kripto para borsası arasında yer aldığını açıkladı.  

Fiyatların tırmanmaya devam etmesine paralel olarak, büyük kurumların ilgisinin de arttığı görülüyor. Brezilya’nın en büyük bankası Itau Unibanco’nun 4 Aralık tarihinde yatırım platformuna bağlı müşterileri için Bitcoin alım satım hizmeti başlattığı bildirildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ByBit, kurumsal yatırımcıların BTC ve ETH’den stablecoinlere ‘kaçtığını’ ancak bunun uzun sürmeyeceğini belirtti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!