Bitcoin’in 41 Bin Doları Aşmasıyla 200 Milyon Dolarlık Pozisyon Tasfiye Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar aralık ayına yükselişle giriş yaparken short (kısa) yönlü pozisyon alan yatırımcıların milyonlarca doları tasfiye edildi.

Kasım ayında dikkat çeken bir performans sergileyen Bitcoin ve kripto para piyasası aralık ayına da güçlü bir giriş yaptı. Bitcoin dün geç saatlerde Mayıs 2022’den beri direnç olarak çalışan 40 bin dolar seviyesini kırmayı başardı. Bitcoin aralık ayının ilk 4 gününde yaklaşık %11 yükselirken piyasanın “ayıları” önemli kayıplar verdi.

On-chain analiz platformu Coinglass tarafından aktarılan verilere göre son 24 saat içerisinde 205 milyon dolarlık vadeli işlemler pozisyonu tasfiye oldu. Bu tasfiyelerin %77’si short pozisyonlar üzerinde gerçekleşti. Tasfiye olan pozisyonların 159 milyon dolarlık kısmını short yönlü işlemler oluştururken 45 milyon dolarlık da long (uzun) pozisyon tasfiye edildi.

Tasfiye olan pozisyonların 80 milyon doları Bitcoin’de ve 30 milyon doları Ethereum’da gerçekleşti.

Tasfiye dalgasından en çok etkilenen altcoinlerin başında ORDI (ORDI), Solana (SOL) ve Big Time (BIGTIME) geldi. Verilere göre ORDI özelinde 10,75 milyon dolar, SOL’de 4,92 milyon dolar ve BIGTIME’da 4,81 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu.

205 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 78 milyon dolarlık kısmı dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 55 milyon dolar ile OKX yer aldı. En büyük tasfiye kripto para borsası BitMEX’de açılan 6 milyon dolarlık Bitcoin long pozisyonu oldu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 41.481 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in 41 Bin Doları Aşmasıyla 200 Milyon Dolarlık Pozisyon Tasfiye Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!