Airdrop Beklenen 3 Milyar Dolarlık Altcoin Projesinde Dolandırıcılık: Yönetici Uyardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı blockchainler arasında işlem yapmaya olanak sağlayan blockchain LayerZero’nun Discord sunucusunda on binlerce dolar değerinde dolandırıcılık yaşandı.

Aldığı yüz milyonlarca dolarlık yatırımlarla ve olası airdrop ihtimaliyle dikkat çeken LayerZero’nun Discord sunucusunda dolandırıcılık yaşandı. Projenin resmi Discord kanalındaki bir moderatör (yetkili) tarafından yapılan açıklamaya göre bir dolandırıcı, kimlik avı bağlantısı içerek bir oylama teklifi başlatarak yatırımcılardan 43 bin dolardan fazla varlık çaldı.

Dolandırıcı tarafından sunulan oylama, STG staking eden kullanıcıların ağ üzerinde etkileşim sağlamasını gerektiriyordu. Kullanıcılar olası bir airdroptan yararlanmak için benzer oylamalara sık sık katıldığı için bu oylamayı da onlardan biri olarak düşünerek zararlı bağlantı ile etkileşime geçti.

Kısa süre sonra yöneticiler tarafından fark edilip kaldırılan bu sahte oylamaya verilere göre yaklaşık 1.000 kişi katıldı. On-chain verilerine göre saldırgan, kullanıcılardan çaldığı kripto paraları kısa süre içerisinde merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) gibi varlıklara dönüştürerek izini kaybettirmeye çalıştı.

LayerZero geçtiğimiz nisan ayında B serisi fonlama turunda 120 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaşarak dikkat çekmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Airdrop Beklenen 3 Milyar Dolarlık Altcoin Projesinde Dolandırıcılık: Yönetici Uyardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!