Tether’in yeni CEO’su Ardoino: Yenilenebilir enerji tesisleri kuracağız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paolo Ardoino, 1 Aralık’ta Tether’in CEO’su oldu ve 2017’den bu yana sürdürdüğü baş teknoloji sorumlusu pozisyonundan yükseldi. Ardoino’nun atanması çok önceden planlanmıştı ve şirketin çeşitlendirme ile genişlemeye öncelik verdiği bir dönemde gerçekleşti.

Ardoino, Tether’in bu yıl ana işiyle 4,5 milyar dolar kâr elde etme yolunda olduğunu söyledi. Yeni CEO, Cointelegraph’a şirketin ürün yelpazesinde ve genel yöneliminde meydana gelecek değişiklikler hakkında konuştu.

Ardoino, “Önümüzdeki çeyrekte göstereceğimiz gibi, Tether USDT’den çok daha fazlasıdır.” dedi. Yeni CEO, Tether’in giderek bir altyapı sağlayıcısı haline geleceğini belirtti. Ardoino, “Web3’ün öncülünü” sevdiğini, ancak uygulamasından daha az memnun olduğunu belirtti.

“Gerçek dünya varlıklarından (RWA) bahsediliyor ama bence daha önemli olan gerçek dünya ekosistemi.”

Diğer taraftan Ardoino, özellikle iletişim uygulaması Keet ve baş strateji sorumlusu olduğu platformu Holepunch konusunda çok hevesliydi.

WhatsApp is down globally.https://t.co/uaVXfClZVr doesn’t have servers. All connections happen directly between peer devices. Full privacy.
In fact the biggest lie is that people need cloud/centralized infrastructure to talk to friends and family.
Be a https://t.co/4Wexvzjy95

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) October 25, 2022

Holepunch merkeziyetsizdir, ancak bir blokzinciri değildir. Ardoino, ilhamını BitTorrent’ten aldığını söyledi. Keet, kullanıcıların birbirlerini bulmalarını ve gerçek zamanlı iletişim için IP adresleri üzerinden bağlanmalarını sağlıyor.

Geçen yıl piyasaya sürülen Keet’in kullanım ya da tedarik maliyeti yok. Aynı zamanda gelir de getirmiyor, ancak Ardoino uzun vadede bir avantaj görüyor:

“Keet’in dünyada Bitcoin ve USDT’nin benimsenmesinin en büyük itici güçlerinden birisi olacağına inanıyoruz.”

Ardoino, Keet üzerinde çalışan 20 geliştirici olduğunu söyledi.

Keet’in değer önerisi teknoloji ve felsefeye dayanıyor. Ardoino, “toplum mükemmel olsaydı belki de kimsenin Keet’e ihtiyacı olmazdı.” dedi. Yeni CEO, dünyanın mutluluğa gitmediğini ve bu nedenle Keet tarzında bir şeyin yardımcı olabileceğini savundu.

Bunun nedeni Keet’in dünya çapında veri merkezleri, donanım, kablo ve enerji ihtiyacını azaltmasıdır. Ayrıca sansüre karşı da dayanıklıdır. WhatsApp, Skype ve Telegram gibi uygulamalar merkezi sunuculara sahip oldukları için engellenebilir, ancak internet bağlantısı olan herkes Keet’i istediği zaman kullanabilir.

İlgili: Tether, Bitcoin madencisi Northern Data’ya 610 milyon dolarlık borç finansmanı sağladı

Diğer taraftan Ardoino, Bitcoin hakkında da konuştu. Yeni CEO, “Bitcoin’i seviyoruz ve enerji israfı yaptığı suçlamalarına karşı mücadele etmesinin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. Bitcoin enflasyona, siyasi çalkantılara ve daha fazlasına karşı dayanıklıdır:

“Bitcoin, Tanrı’nın gazabına direnecek bir şeydir.”

Tether de Bitcoin madenciliğinde ilkeleri ve işi uyumlu hale getirmenin bir yolunu buldu. Ardoino, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmanın mantıklı olduğunu, çünkü fosil yakıttan elektrik üretimi için altyapının çok pahalı olduğunu ve bu nedenle maliyetinin öngörülemez olduğunu savundu.

Tether Uruguay’da hidroelektrik ve El Salvador’da jeotermal tesisler inşa edecek. Ardoino, jeotermal enerji kaynaklarının inşasının daha uzun sürdüğünü, ancak yarım yüzyıldan fazla bir hizmet ömrüne sahip olduklarını, bunun da rüzgar ve güneş jeneratörlerinin iki katı olduğunu söyledi.

Magazin: Değişken bir piyasada kripto paranızı nasıl koruyabilirsiniz? Bitcoin OG’leri ve uzmanlar ağırlığını koyuyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether’in yeni CEO’su Ardoino: Yenilenebilir enerji tesisleri kuracağız
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!