SEC, Binance.US’te FTX benzeri dolandırıcılık arıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Wall Street Journal’ın 27 Kasım tarihli haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) halen Binance.US’in de FTX’e benzer bir şekilde müşteri varlıklarını kontrol etmek için arka kapıya sahip olduğuna dair kanıt aramaya devam ediyor. 

SEC, Haziran ayında Binance ve Binance.US aleyhine dava açarak borsanın kayıtsız menkul kıymet satışına karıştığını iddia etmiş, Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’yu dolandırıcılık, çıkar çatışması, kasıtlı açıklama eksikliği ve yasaları kasıtlı olarak çiğneme gibi suçlara karıştığını iddia etmişti.

İddiaların başında borsanın, Zhao kontrolü altındaki İsviçre merkezli Sigma Chain’e para göndermek de dahil olmak üzere müşteri varlıklarını kendi takdirine göre yönlendirmesi yer aldı.

Federal mahkemede 27 Kasım tarihinde gerçekleştirilen duruşmada, Binance.US avukatları, SEC’in elinde varlıkların kötüye kullanıldığına dair hiçbir kanıtı olmadığını savundu ve ABD Sulh Yargıcı Zia Faruqui’den dolandırıcılık soruşturmasını durdurmasını talep etti.  

Bir gözlemcinin Binance ile SEC arasındaki durum hakkındaki X gönderisi. Kaynak X  

Binance.US avukatı Matthew Laroche, Binance.US varlıklarının neredeyse yüzde 90 oranında düştüğünü ve SEC’in davayı açmasından bu yana kullanıcı tabanının yarı yarıya azaldığını belirterek, davanın giderek artan maliyetlerine de dikkat çekti.  

Talep, Binance ve Zhao’nun ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile vardığı 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın parçası olarak ABD Kara Para Aklamayı Önleme yasalarını ihlal etmekten suçlu olduklarını kabul etmelerinin ardından geldi.  

Buna karşın duruşmada, SEC’in Haziran ayında kripto para borsasına karşı açtığı dolandırıcılık davasında yer alan iddiaların hiçbirine yer verilmedi. 

Yargıç, Binance.US ve SEC’ten anlaşmazlığı çözmesini istedi 

Binance ve SEC arasındaki davaya başkanlık eden Yargıç Faruqui,  Binance.US ve Zhao’nun suçlu olduğunu kabul etmesinin, müşteri varlıklarını zimmete geçirme suçunu işlemiş olma olasılığını azalttığını söylediği bildirildi.  

Faruqui’nin ayrıca SEC avukatlarına “Bir noktada, bir inanç sıçraması yaşamalı ve yeter artık demeliyim” dediği de bildirildi. 

Faruqui, Binance.US ve SEC’ten anlaşmazlığı çözmelerini ve 15 Aralık’a kadar kendisini bilgilendirmelerini istedi.  

Zhao ABD’den ayrılıp ayrılamayacağını ve Şubat ayında yapılması planlanan ceza infazından iki hafta önce geri dönüp dönemeyeceğini öğrenmek için halen mahkeme kararını bekliyor.

Yargıç, ABD hükümetinin inceleme talebini karara bağlayana kadar, Zhao’nun esas olarak bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat etmesine izin verilmemesine karar vermişti. 

Breaking News: Judge Orders That The Condition Permitting CZ To Return To The UAE Pending Sentencing Is STAYED (i.e. CZ Must Remain in the Continental U.S. For Now)

(See Updated Compendium Below With Links To All Relevant DOJ/Binance/CZ Court Filings)

Yesterday, I predicted… pic.twitter.com/I6MmHkINv2

— John Reed Stark (@JohnReedStark) November 27, 2023

Zhao suçlu bulunursa federal ceza kuralları uyarınca 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Binance.US’te FTX benzeri dolandırıcılık arıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!