Grayscale Bitcoin ETF’i İçin Kritik Hamle Yaptı: 2018’den Beri İlk Değişiklik!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varlık yönetim şirketi Grayscale Investments’ın Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunda iki önemli güncelleme yapıldı.

Spot Bitcoin ETF başvurularının önemli aktörlerinden Grayscale, GBTC fonunda iki önemli güncellemeye gitti. Söz konusu fonda 2018’den bu yana ilk defa bir güncelleme yapılmış oldu.

Yapılan değişiklikler GBTC’nin ücret yapısını yenilemek ve daha sorunsuz hisse oluşturma amaçlı yapılan altyapı güncellemeleri olarak karşımıza çıktı. Yapılan bu hamlenin fonu optimize etmek ve Blackrock gibi rakipleriyle aynı seviyeye gelebilmek adına uygulandığı düşünülüyor.

Güncellemelerden ilki GBTC fonunun yönetim ücretine yönelik oldu. Bu ilk güncellemeyle birlikte Grayscale tarafından aylık olarak tahsil edilen yönetim ücretlerinin günlük olarak ödenmesinin önü açıldı.

Matrixport tarafından hazırlanan bir rapora göre Grayscale GBTC için %2 yönetim ücreti alıyor. Fakat spot Bitcoin ETF’leri için onay bekleyen diğer firmalarda bu aralık %0,7-%1 civarında değişiyor.  Bir şirket sözcüsü, bunun yapısal bir değişiklik olduğunu ve herhangi bir ücret indiriminin parçası olmadığını belirtti.

İkinci güncelleme, varlıkların omnibus hesap biçiminde birleştirilmesine olanak tanıyarak ETF’nin temel işlem mekanizması olan hisselerin daha sorunsuz bir şekilde oluşturulmasını ve itfa edilmesini sağlayacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir Grayscale sözcüsü, değişikliklerin fon için önemli faydalar sağlayacağına yer verdi:

Bugün Grayscale, GBTC’nin Tröst Sözleşmesinde hem Grayscale hem de GBTC için faydalı olduğuna inandığımız operasyonel verimlilik sağlamayı amaçlayan önerilen değişiklikleri ana hatlarıyla açıkladı. Daha da önemlisi, bu bizim normal iş akışımızda yer alıyor ve GBTC, uygun düzenleyici onayların ardından NYSE Arca’da spot Bitcoin ETF’si olarak listeye girmeye hazır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale Bitcoin ETF’i İçin Kritik Hamle Yaptı: 2018’den Beri İlk Değişiklik!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!