BlackRock ve SEC, Bitcoin ETF’si İçin Bir Araya Geldi: Ne Konuştular?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, spot Bitcoin ETF’si için SEC’ye yeni bir formül sundu.

Yayımlanan bildiriye göre BlackRock ve SEC temsilcileri, 28 Kasım’da bir araya gelerek iShares Bitcoin Trust adlı borsa yatırım fonunun nasıl işleyeceğini görüştü.

BlackRock yetkilileri, SEC ile geçen hafta yaptıkları görüşmede fondaki geri alımların nasıl ayni şekilde yapılacağıyla ilgili bir sunum hazırlamıştı. BlackRock, bu hafta yapılan görüşmede bu modelin revizeli haliyle ilgili bir sunum yaptı.

Revize edilen modele göre piyasa yapıcı, açığa satmak için Bitcoin aldıktan sonra ETF paylarını yetkili katılımcı aracılığıyla transfer acentasına aktarmadan önce broker/dealer’a nakit aktarımında bulunacak.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Bitcoin ETF’lerinde geri alımların ayni şekilde yapılmasının sorunlar doğurabileceği gerekçesiyle bunların nakit karşılığı yapılmasını tercih ediyor.

BlackRock tarafından yapılan sunuma göre ise önerilen model, düşük işlem maliyeti, işem riskinin yatırımcılar değil kripto piyasa yapıcıları tarafından üstlenilmesi, piyasa manipülasyonuna karşı daha fazla direnç göstermesi gibi avantajlara sahip.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock ve SEC, Bitcoin ETF’si İçin Bir Araya Geldi: Ne Konuştular?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!