SEC Heyecanla Beklenen 2 Bitcoin ETF Başvurusunu Daha Erteledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iki farklı şirket tarafından sunulan ETF başvuruları hakkında daha fazla detay talep ederek erteleme kararı aldı.

SEC 28 Kasım günü yayınladığı resmi bildiride, Hashdex’in mevcut vadeli Bitcoin ETF’ini spot ETF’e dönüştürme başvurusu ve Franklin Templeton’ın Shares of Franklin Bitcoin ETF’ine dair kararın ertelendiğini açıkladı.

SEC geçtiğimiz haftalarda bu iki ETF başvurusu hakkında erteleme kararı vermişti ve düzenleyici kurumun ocak ayından önce bir daha bu konuda açıklama yapması beklenmiyordu. İlk karardan kısa süre sonra gelen bu yeni açıklamalar SEC’nin spot Bitcoin ETF süreci hakkında elini hızlandırdığı şeklinde yorumlandı.

Söz konusu ETF’ler hakkında detaylı bilgi toplayabilmek için çalışmaların sürdüğünü belirten SEC ayrıca kamuoyundan aha fazla geri bildirim talep etti. Daha fazla analiz isteyen bu doğrultuda işlem başlattığını belirten düzenleyici kurum, her iki fonla ilgili yorumların 21 gün içinde yapılması gerektiğini vurguladı:

İşlemlerin başlatılması, Komisyon’un ilgili konulardan herhangi biriyle ilgili olarak herhangi bir sonuca ulaştığını göstermez. Aksine komisyon ilgili kişilerden önerilen kural değişikliği hakkında yorum yapmalarını istemekte ve teşvik etmektedir.

Hashdex, New York Borsası’nda (NYSE) listelenen ETF’ini Spot ETF’e dönüştürmek için geçtiğimiz eylül ayında başvuruda bulunmuştu. SEC 15 Kasım tarihinde paylaştığı bir başka bildiride, Hashdex’in başvurusuna dair karardaki gecikmeyi teyit eden bir dosya sunmuştu. SEC o dosyada inceleme süresini 45 gün daha uzatacağını belirtmişti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti James Seyffart, SEC’nin başvurular hakkındaki süreci hızlandırdığını belirterek bunu olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi. Seyffart sosyal medya gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Vay be. SEC, Franklin’e çok erken davrandı. 1 Ocak’a kadar başka bir karar almaları beklenmiyordu. Özellikle Franklin, henüz bir güncelleme S-1 sunmayan tek ihraççıdır. Acaba bunun burada bir etkisi var mı? SEC’nin elini çabuk tutması ocak ayında gelecek bir ETF onay dalgasına hazırlık için olabilir mi?

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Heyecanla Beklenen 2 Bitcoin ETF Başvurusunu Daha Erteledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!