Ünlü Analist PlanB İddialı: Bitcoin Asla 35 Bin Doların Altına Düşmeyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler kripto para analisti Plan B, Bitcoin’in (BTC) bundan sonraki süreçte bir daha asla 35 bin doların altına düşmeyeceğini iddia etti.

Bitcoin hakkındaki söylemleriyle sık sık dikkatleri üzerine toplamayı başaran Plan B, bu sefer de 35 bin dolarlık desteği işaret etti. Plan B 27 Kasım günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin zorluk (hash) oranının 35 bin dolara yükseldiğini bunun da fiyatın olası ani düzeltmelerde 35 bin doları destek olarak koruyacağı anlamına geldiğini söyledi.

Plan B tarafından sunulan 35 bin dolarlık gösterge, Bitcoin madencilerinin enerji tüketimlerini baz alarak BTC başına maliyetlerini hesaplıyor. Piyasadaki genel kanı gereği Bitcoin’in üretildiği fiyatın altında satılmayacağı yani bu durumda 35 bin doların altına düşmeyeceği tahmin ediliyor.

Popüler isim bu gösterge üzerinden yaptığı yorumda Bitcoin’in bir daha asla 35 bin doların altına düşmeyebileceğini dile getirdi:

Zorluk (hash oranı) bazında Bitcoin değerlemesi dün 35 bin dolara yükseldi. IMO’da bu, olası black swan (ani düşüşler) veya kısa vadeli dalgalanmalar dışında, $/kWh arbitraj temellerine dayalı olarak BTC’nin bir daha asla 35 bin doların altına düşmeyeceği anlamına gelebilir.

Öte yandan gönderisine gelen bir yoruma yanıt olarak ortaya ilginç bir spekülasyon atan Plan B, hash oranındaki bu yükselişin bir “insider trading” kaynaklı olabileceğini savundu. Ayrıca spot Bitcoin ETF onayına yönelik söylentiler artarken kurumsalların madenciler üzerinden Bitcoin alıyor olabileceğini ifade etti:

Bitcoin’i doğrudan dolar ile (yatırımcılar) veya dolaylı olarak kWh ile (madenciler) satın alabildiğiniz için, bir arbitraj vardır (kırmızı çizgiyle modellenmiştir). Zorluk (hash oranı) HIZLA artıyor. Peki, yatırımcıların (henüz) bilmediği şeyleri madenciler mi biliyor ya da… ETF’ler madenciler aracılığıyla mı satın alınıyor!!?

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 yükseliş sergileyen BTC, yazım esnasında 37.210 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Analist PlanB İddialı: Bitcoin Asla 35 Bin Doların Altına Düşmeyecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!