Japonya’da beyan edilmemiş kripto para miktarında düşüş yaşandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon vergi makamları, beyan edilmemiş kripto para miktarının 2022 yılında yüzde 19 düşüş yaşadığını açıkladı. 

24 Kasım tarihinde Japon Ulusal Vergi Ajansı (NTA), vergi soruşturmalarının yıllık özetini yayınladı. 13 sayfalık belgede kripto ile ilgili vergi kaçakçılığına yönelik soruşturmaya ilişkin veriler de yer aldı. 

İlgili: Circle ve SBI Holdings, Japonya’da USDC dolaşımını artırmak amacıyla ortaklık kurdu

NTA, 2022 yılı vergi beyanlarına dayanarak, kripto varlıklar ile ilgili 615 soruşturma başlattı. Bu sayı, 2021 yılında 444 idi. Kurum, 548 vakada vergi ihlali tespit etti. Bu, kripto paralar ile ilgili 405 vergi kaçakçılığı vakasının yaşandığı 2021 yılına kıyasla yüzde 35’lik bir artış yaşandığını gösterdi.  

Buna karşın, beyan edilmemiş kripto varlıklarının değeri 2021 yılında 36.590.000 Japon yeni (yaklaşık 245 bin dolar) iken 2022 yılında 30.770.000 yene (206 bin dolara) düştü.  

Ağustos ayında, NTA ve Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) da dahil olmak üzere Japon piyasa düzenleyicileri, vatandaşların kriptoda gerçekleşmemiş kazançlar üzerinden sermaye kazancı vergisi ödemeyeceğini doğruladı. Bu açıklamayla yatırımcılar, mali yıl boyunca ticari işlem yapmadan sakladıkları kripto varlıklar için yaklaşık yüzde 35’ vergi ödemekten kurtulmuş oldu. 

Japonya bu ay, vergi makamları arasında otomatik bilgi alışverişine olanak tanıyan yeni bir uluslararası standart olan Kripto Varlık Raporlama Yönetmeliği’ni kendi iç hukuk sistemlerine “hızla aktarma” sözü veren yaklaşık 50 ülkeden biri olmuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japonya’da beyan edilmemiş kripto para miktarında düşüş yaşandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!