Altcoin Kurucusunun Hard Fork Harekatı Fiyatta Düşüş Getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cosmos Hub (ATOM) kurucusu, topluluk tarafından oylanan tarihi bir teklifin sonucuna karşı çıkarak ağı hard forklama kararı aldı.

Cosmos topluluğu 26 Kasım tarihinde sona eren kritik bir oylamanın ardından kelimenin tam anlamıyla ikiye bölündü. ATOM’un maksimum enflasyon oranını, mevcut enflasyon oranını ve yıllık staking getirisini düşürmeyi amaçlayan ve onaylanan bu teklifin ardından açıklamada bulunan Cosmos’un kurucusu Jae Kwon, ağı ikiye bölme kararı aldı.

Jae Kwon sosyal medya üzerinden yaptığı 26 Kasım günü yaptığı paylaşımda, bu teklife “hayır” oyu verdiğini fakat buna rağmen büyük çoğunluğun “evet” diyerek kazanmasına saygı gösterdiğini belirtti.

Öte yandan ATOM üzerindeki enflasyon oranının düşürülmesine karşı çıktığını ve bu şartlar altında “azınlık” tarafın olarak yeni bir ağ kuracaklarını söyledi. Yeni ağın halihazırdaki Cosmoshub4 ağının çatallanmasıyla üretileceğini ve adının “AtomOne” adını taşıyacağını belirtti.

Jae Kwon bu yeni ağın daha merkeziyetsiz bir vizyona sahip olacağını ve kendi geliştirici ekibi tarafından destekleneceğini dile getirdi. Kurucu, “hayır” oyu veren herkesi bu ağa davet etti:

Mevcut yazılım olması için “cosmoshub4″ü sadece çatallayacağız (hard fork). Ancak geçişi sağlamak için kendi planımız ve geliştirme ekiplerimiz olacak. HAYIR oyu veren herkesi bekliyoruz.

Bu yeni blokzinciri üzerinde ATOM’un da destekleneceğini belirten kurucu şu ifadelere yer verdi:

Nihai planın ATOM ve ATMO/ATOM1 entegrasyonunu içermesi gerektiğine inanıyorum, böylece ATOM için toplu satış olmayacak.

Bu çatallanmanın uzun yıllardır Cosmos topluluğu içerisinde süregelen çatışmayı bitireceğini ve ATOM fiyatına olumlu yansıyacağını düşünen Stride Zone’da strateji başkanı olan John Galt şunları söyledi:

Bir çatallanma çok olumlu olur. Yıllardır siyasi gerilim Cosmos Hub’ın gelişimini engelledi. En önemlisi de ATOM 2.0 teklifinin 2022 Sonbaharında veto edilmesiydi.

ATOM fiyatı dalgalandı!

Topluluk arasındaki gerginliğin tırmanması ATOM fiyatını olumsuz etkiledi. İlk aşamada teklifin bir sonuca bağlanmasını olumlu fiyat ATOM 26 Kasım günü %10 yükselerek 9,10 dolar seviyesinden 9,98 dolara ulaştı.

Ardından kurucu tarafından gelen itirazla birlikte %7,45 düşen ATOM, 9,98 dolardan 9,21 dolara geriledi. CoinGecko verilerine göre ATOM yazım esnasında 9,52 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Kurucusunun Hard Fork Harekatı Fiyatta Düşüş Getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!