3 Milyon Dolarlık Rekor İşlem Ücreti Ödeyen Bitcoin Hesabından Mesaj Var

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birkaç gün önceki 3 milyon dolarlık rekor işlem ücreti olayının kurbanı olduğunu iddia eden Bitcoin kullanıcısı, hacklendiğini söyledi.

Perşembe günü bir Bitcoin kullanıcısının yanlışlıkla 3,1 milyon doların üzerinde bir değere sahip 83,65 BTC’lik bir işlem ücreti ödediği ortaya çıktı. Tek bir Bitcoin işlemi için ABD doları cinsinden yeni bir rekor olan bu ücret, Eylül’de ödenen 500.000 $’lık bir önceki rekor ücretin altı katından fazla.

Bu olayın kurbanı olduğunu iddia eden kişi, ödediği işlem ücretine benzer şekilde Cuma günü X’te @83_5BTC adıyla bir hesap açtı. 83_5BTC, “Yeni bir soğuk cüzdan açtım, ona 139 BTC aktardım ama bunlar anında başka bir cüzdana aktarıldı” dedi ve olayın nasıl yaşanmış olabileceğiyle ilgili olarak, “Aklıma gelen tek şey, birinin o cüzdanda bir script çalıştırdığı ve script’te işlem ücreti için garip bir hesaplama olduğu” yorumunu yaptı.

İşlem sırasında 55,77 BTC’nin aktarılması için 83,65 BTC’lik ücret ödendi. 83_5BTC, “55 BTC sonsuza kadar kayboldu. 83,5 BTC’yi göreceğiz” dedi.

Kullanıcı, işleme konu olan Bitcoin adresinden bir mesajı imzalayarak, “@83_5BTC, yüksek miktarda ücretin ödendiği fonların sahibidir” dedi. Mempool’un geliştiricisi Mononaut, imzayı teyit ederek bu paraların 83_5BTC’ye ait olduğunu söyledi.

Ancak Mononaut, hesabın başka birinin eline geçmiş olması halinde mesajın saldırgan tarafından da imzalanmış olabileceğini ekledi.

818.087 numaralı blokta yapılan işlem, maden havuzlarından AntPool tarafından kazıldı. Antpool’un parayı kullanıcıya iade edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak böyle bir karar alınması halinde kullanıcının kimliğinin doğrulanması gerekecek.

3 Milyon Dolarlık Rekor İşlem Ücreti Ödeyen Bitcoin Hesabından Mesaj Var isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
3 Milyon Dolarlık Rekor İşlem Ücreti Ödeyen Bitcoin Hesabından Mesaj Var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!