Binance’in eski CEO’su CZ, BAE engeline karşı çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, suçunu kabul etmesinin ardından cezasını çekmeyi beklerken, ailesiyle birlikte olmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönüşünü engellemek isteyen ABD hükümetine karşı çıktı.

CZ’nin avukatları 23 Kasım’da mahkemeye yaptıkları başvuruda, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından öne sürülen kefalet koşullarının değiştirilmesi önerisini reddetmesi için ABD bölge hakimine çağrıda bulundu.

ABD Washington Batı Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde yapılan bir mahkeme başvurusundan alıntı. Kaynak CourtListener

Başvuruda ayrıca, CZ’nin Şubat 2024’teki cezasına kadar ABD’den ayrılmasına ve BAE’ye dönmesine izin verilmesi gerektiği yinelendi.

CZ’nin avukatları, CZ’nin 18 aylık hapis cezasına rağmen ceza tarihinden kaçmak için BAE’de kalmaya niyeti olmadığını kesin bir dille ifade etti.

“Yargıç Tsuchida’nın da tespit ettiği gibi, tüm gerçekler ve koşullar Bay Zhao’nun kaçma riski taşımadığını ve cezasını çekene kadar BAE’de ailesiyle birlikte ikamet etmesine izin verilmesi gerektiğini yeterince göstermektedir. Hükümetin talebi reddedilmelidir.”

Avukatlar ayrıca, CZ’nin BAE’den ABD’ye uçarak eylemlerinin sorumluluğunu üstlendiğini savundu.

Başvuruda, “CZ’nin niyeti bu davayı çözmektir ve ceza için ortaya çıkma niyeti olmadan tüm bu maddi adımları atmak mantıksız olacaktır.” denildi.

22 Kasım’da ABD savcıları, CZ’nin kaçma riski nedeniyle ABD’den ayrılmasının kısıtlanması gerektiğini savunan bir mahkeme dosyası sundu.

Adalet Bakanlığı, Zhao’nun hüküm giymek üzere BAE’den dönmemeyi tercih etmesi halinde, dönüşünü güvence altına almanın hükümet için zorluklar yaratacağını ileri sürmektedir.

İlgili: Kripto İşi: Binance’in CZ’si düştü, Grayscale ve BlackRock SEC ile görüştü ve daha fazlası

Ancak, 21 Kasım’da mahkemeye sunulan bir kefalet belgesine göre, CZ’nin 175 milyon dolarlık bir serbest bırakma kefaletine sahip olduğu ve 23 Şubat 2024’teki ceza tarihinden 14 gün önce ABD’ye dönmeyi taahhüt ettiği açıklandı.

Bu gelişme, CZ’nin DOJ tarafından yöneltilen çeşitli suçlamaları kabul ederek Binance CEO’luğundan istifa etmeyi kabul etmesinin ardından geldi.

Anlaşma, CZ’nin Binance’teki çoğunluk hissesini korumasına izin verirken, kripto borsasında yönetici pozisyonunda bulunmasınını engelleyecek.

Yapılan anlaşma, Binance’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı açtığı ve devam eden davayı etkilemiyor. Ancak şirketin Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile olan sorunlarını çözecek.

Magazin: HTX 30 milyon dolar için tekrar hacklendi, 100 bin Koreli CBDC’yi test etti, Binance 2.0: Asia Express

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Binance’in eski CEO’su CZ, BAE engeline karşı çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!