Binance’den ABD’ye CZ Talebi: Bırakın, Kaçma Riski Yok!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ile uzlaşmaya varan eski Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) avukatları, bir sonraki duruşmaya kadar müvekkillerinin hapiste bekletilmesine yönelik talebe karşı çıktı.

Kripto para borsası Binance’in eski CEO’su CZ ile ABD Adalaet Bakanlığı (DOJ) 21 Kasım Salı günü bir uzlaşmaya vardı ve CZ görevinden istifa ederek para cezası ödemeyi kabul etti.

CZ’nin savunmasından kısa süre sonra ABD’li savcılar kendisinin yurt dışına kaçma riski olduğunu ve 23 Şubat 2024’de cezası netleşene kadar ABD’de tutuklu beklemesini talep etti.

Eski CEO’nun avukatları müvekkillerinin kaçma riski olmadığını belirtirken ABD’deki duruşma tarihine kadar ABD’de bekletilme talebine karşı çıktı. Konu hakkında açıklamada bulunan avukatlar mahkemeden, savcıların CZ için bekletilme talebini reddetmesini istedi.

Avukatlar CZ’nin dünya çapında tanınan bir kişilik olduğunu, sabıkası bulunmadığını ve toplum için bir tehlike teşkil etmediğini vurguladı. Bu doğrultuda Şubat 2024 tarihinde gerçekleşecek duruşmaya kadar CZ’nin halihazırda vatandaşı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönebilmesi talep edildi:

Tüm bilgiler ışığında ABD savcıları Bay Zhao’nun savunması ve ceza alması arasında aylarca ailesinden uzakta ABD’de kalmasında ısrar etmek için hiçbir haklı ya da ek dayanak sunmuyor. Bu nedenlerle Bay Zhao, mahkemenin hükümetin talebini reddetmesini ve cezanın infazını beklerken BAE’ye dönmesine izin vermesini saygıyla talep etmektedir.

CZ için henüz kesinleşmiş bir hapis cezası olmasa da 18 aya kadar hapis ya da ev hapsinde tutulma ihtimali bulunuyor. Buna ek olarak CZ, 50 milyon dolar para cezası ödeyecek.

Davanın ilk duruşmasında konuşan Sulh Ceza Hakimi Yargıç Brian Tsuchida, Zhao’nun gönüllü olarak ABD’ye gelmesi ikna edici ve güven verici olarak yorumlamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’den ABD’ye CZ Talebi: Bırakın, Kaçma Riski Yok!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!