FTX Kurucusu SBF Gardiyanlara Yatırım Tavsiyesi Veriyor: Nereden Nereye!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su SBF, hapishanede saçlarını kestirebilmek için “uskumru balığı” ile ödeme yaptı.

Bir zamanlar milyar dolarlık FTX’in CEO koltuğunda oturan Sam Bankman Fried, uskumruya kadar düştü. Wall Street Journal’ın konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre dolandırıcı SBF, tutuklu bulunduğu New York Metropolitan cezaevinde saç kesimi için gardiyanlara “uskumru” ödemesi yaptı.

SBF’nin uyuşturucuya bulaşan eski Honduras başkanı ve eski Meksika polis şefiyle birlikte bir hücrede tutulduğu ifade edildi.

Aktarılan bilgilere göre 2004 yılında sigaranın yasaklanmasından bu yana uskumru, federal hapishanelerde kullanılan bir para birimi haline geldi. Öte yandan SBF’nin bu oldukça merkezi para birimi karşısında enflasyonist sorunları da bulunuyor. Paranın yerine kullanılan uskumrular aktarılan bilgilere göre 2020 yılında 1 dolara tekabül ediyordu fakat 2023 yılına gelindiğinde 1 uskumru 1,30 dolara satın alınabiliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan ve bir zamanlar kendisi de hapiste yatan cezaevi danışmanı Bill Baroni, uskumru ödeme sisteminin kripto paralardan çok daha istikrarlı olduğunu söyledi:

Bende bir zamanlar hapiste yattım ve uskumru ile işimi gördüm. Uskumru para birimi sistemi olarak kriptodan çok daha istikrarlı.

SBF’den gardiyanlara yatırım tavsiyesi

Hakkında dolandırıcılık dahil birçok suçun onaylandığı SBF, konuya aşina kaynaklara göre hapishane gardiyanlarına hangi kripto paraya yatırım yapılacağına dair tavsiye veriyor. Bir Federal Cezaevleri Bürosu sözcüsü WSJ’ye yaptığı açıklamada, gizlilik ve güvenlik nedenleriyle konu hakkında daha fazla detay veremeyeceğini söyledi.

SBF’nin gardiyanlara hangi kripto parayı tavsiye ettiği tam olarak bilinmiyor. Eski CEO 28 Mart tarihine kadar hapishanede kalacak ve o tarihte hakkındaki nihai ceza kararı verilecek. SBF’nin 115 yıla kadar hapsi isteniyor. SBF kısa süre önce nihai kararın verileceği güne kadar tahliye edilmeyi talep etmiş fakat mahkeme bu talebi geri çevirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Kurucusu SBF Gardiyanlara Yatırım Tavsiyesi Veriyor: Nereden Nereye!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!