Ağ faaliyetindeki artış nedeniyle Ethereum fiyatı yeniden 2 bin dolara yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum fiyatı 21 Kasım tarihinde 1.930 doları yeniden test ettikten sonra 23 Kasım tarihinde yeniden yükselerek 2 bin dolar seviyesi üzerindeki desteği korumaya devam etti. Geçtiğimiz hafta Ether fiyatı yüzde 2,5 oranında artarken, toplam piyasa değeri ise yüzde 0,5 oranında artış gösterdi. Bu yükseliş trendi, merkeziyetsiz uygulama (DApps) verilerinin iyileşmesine, protokol ücretlerinin artmasına ve Ethereum’un nonfungible token (NFT) piyasasındaki hakimiyetine bağlandı. 

Ether’in 2 bin dolarlık destek seviyesini koruyup koruyamayacağı değerlendirilirken Binance’in Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşmanın ardından son zamanlarda yaşadığı zorlukların da göz önünde bulundurulması gerektiği değerlendirildi. 

Ethereum ağ koşulları iyileştikçe yatırımcı korkusu azalıyor  

Binance, ETH vadeli işlem sözleşmelerinin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturarak Ether spot işlem hacminde lider konumda yer aldı. Binance’in 2,35 milyar dolar değerindeki ETH türev sözleşmelerinin kısa bir süre içinde kapatılmasının önemli sonuçları olabileceği bildirildi. DefiLlama’ya göre spreadlerde ve likiditede minimum değişiklik olduğunu gösteren ilk analizlere rağmen Binance 21 Kasım ve 23 Kasım tarihleri arasında 1,53 milyar dolarlık net sermaye çıkışına tanık oldu.  

Piyasa düzenlemelerinin yolda olması riskler ve fırsatlar sunmaya devam etti. Bazı yatırımcılar, Binance eylemlerini yeterli rezervin kanıtı olarak görürken diğer yatırımcılar, Binance ve eski CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun karşı karşıya kaldığı 4,3 milyar dolarlık para cezasından endişe duyduğunu belirtti. Özellikle ünlü trader Luke Broyles, takipçilerine coinlerini borsalardan çekmelerini tavsiye etti.  

Anyone that claims to know which snowflake will cause the avalanche is naieve.

However… The #Binance $4.3 BILLION fine is a really big snowflake atop a really big pile of snow.

Act accordingly.
Self custody now.#Bitcoin

— Luke Broyles (@luke_broyles) November 23, 2023

Binance faaliyetlerine devam etse ve tüm müşteri varlıklarını korusa bile, tam uyumun ve yapılacak incelemelerin uzun vadeli etkilerinin belirsizliğini koruduğu dile getirildi. Ek olarak Binance ile Tether, TrueUSD (TUSD) ve Binance USD (BUSD) gibi stablecoinler arasındaki ilişkinin başka soruları da beraberinde getirdiği vurgulandı. 

Devlet kurumlarının, itibari para ödeme ağ geçitleri ve bankacılık ortakları da dahil olmak üzere, Binance aracılığıyla daha önce ortaya çıkmayab kara para aklama ve terör finansmanı operasyonlarına erişim kazanması, stablecoin sağlayıcılarına karşı piyasa düzenlemeleri gelmesi olasılığını artırdı. DefiLlama’ya göre Binance’in 1,24 milyar dolarlık mevduatla üçüncü en büyük ETH staker’ı olduğu düşünüldüğünde, bu haberin özellikle Ethereum için zararlı olduğu dile getirildi.  

Bununla birlikte son piyasa düzenlemelerinin bazı olumlu yönleri de vurgulandı. Binance’in yönetmeliklerle tam uyumlu hale gelmesinin, diğer borsalarla ilişkili riskleri azaltarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylamasını daha olası hale getirdiği ifade edildi. BlackRock ve Fidelity gibi önde gelen fon yöneticileri, piyasaya yakın zamanda spot Ether ETF’i sağlamak istediklerini bildirdi. 

Tüm bunlara ek olarak, SEC’in Kraken’e 20 Kasım tarihinde açtığı davada 16 kripto para tahvil olarak değerlendirildi ve Ethereum bunlardan hariç tutuldu. Bu durum, Ethereum Vakfı’na ve 2015 yılında ICO’ya dahil olan kuruluşlara karşı düzenleme getirilmesi olasılığını azaltarak, piyasa düzenlemesi ile ilgili belirsizliklere karşı Ethereum’u korumuş oldu. 

Ethereum ağ sağlığı ve NFT piyasasındaki yükseliş 

Ethereum ağının sağlığını değerlendiren DappRadar’a göre Ethereum DApp’leri 23 Kasım tarihinde bir önceki haftaya göre yüzde 5’lik bir artış göstererek 26 milyar dolarlık toplam değere (TVL) ulaştı ancak yaşanan bir saldırıdan dYdX önemli ölçüde etkilenerek protokol mevduatlarında yüzde 16’lık bir düşüşe neden oldu.  

Aktif cüzdanlara ve DeFi TVL’e göre blokzincirler. Kaynak: DappRadar

Ethereum’un toplam piyasa değeri 248 milyar dolar ile Bitcoin’in 728 milyar dolarlık toplam piyasa değerinin ardından gelirken, geçtiğimiz iki haftada ağ faaliyetleri neredeyse eşitti. Son bir hafta içinde Bitcoin ağında 57,5 milyon dolarlık işlem ücreti ödenirken bu miktar, Ethereum ağında 54,3 milyon dolar oldu. Bu miktarlara Lido, Uniswap ve Maker gibi protokollerde ödenen işlem ücretleri dahil edilmedi. 

Ethereum ayrıca NFT satışlarında da yeniden liderliği aldı. Ağ üzerinde son 24 saatte 12,6 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi. Bitcoin’in NFT faalyetlerindeki kısa süreli hakimiyetine rağmen Ethereum, NFT projelerinde tercih edilen blokzincir olmaya devam etti.

Ethereum’un 23 Kasım tarihindeki olumlu performansı, zincir üstü verilerin iyileşmesine, spot ETF onayı beklentilerinin artmasına ve 2015 ICO’su nedeniyle piyasa regülasyonu endişelerinin azalmasına bağlandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ağ faaliyetindeki artış nedeniyle Ethereum fiyatı yeniden 2 bin dolara yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!