İngiltere Dijital Varlıklar İçin Önemli Mevzuatı Duyurdu: Kripto Paralara Yer Verilmeyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere, yeni açıklanan bütçe programı kapsamında dijital varlık sektörüne yer verirken kripto paraları ayrı tuttu.

İngiltere 22 Kasım Çarşamba günü “mini bütçe” duyurusunda bulundu. Söz konusu bütçede, dijital varlık sektörünün büyümesini kolaylaştıracak bir mevzuat çıkarılacağına da yer verileceği belirtildi. İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt tarafından yapılan sonbahar bildirisinde, ülke ekonomisini genişletmeyi hedefleyen 110 tedbirin ana hatları yer aldı.

Bu kapsamda duyurulan ve Dijital Menkul Kıymetler Sandbox’ı (DSS) olarak adlandırılan bu bütçe programının dijital varlık sektörünün büyümesini kolaylaştıracak yeni bir girişim için mevzuat olduğu ima edilirken söz konusu programın 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması planlandığına yer verildi.

Kripto paralar yer almayacak

Yapılan açıklamada söz konusu programda kripto para sektörüne ilişkin yatırımlara yer verilmeyeceği ve sadece tokenize edilmiş menkul kıymetler gibi dijital varlıkların yer alacağı ifade edildi. Hükümet kripto paralarla ilgili henüz regülasyon sürecinin bitmediği bu sebeple DDS programından ayrı tutulacağı vurguladı:

Kripto paralar için henüz tamamlanmış bir politik çerçeve olmadığı için DDS’de yer alamayacaklar. Kripto paralar için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak üzere mevcut ayrı bir çalışma akımı bulunmaktadır ve bu çalışma akımı DSS’den ayrı olarak ilerleyecektir.

Söz konusu mevzuatın şirketleri, dijital varlık ve tokenize edilmiş ürünler geliştirmesinin ilk aşamalarında destekleyeceği öne çıkarıldı. Bakanlık tarafından bütçe için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hükümet, Dijital Menkul Kıymetler Havuzunu uygulamak için yasal bir araç hazırlayacak ve 2023’te bir Finansal Piyasa Altyapısı Havuzunu uygulamaya yönelik Edinburgh Reformu duyurusunu yerine getirecektir.

Kurumsal kripto para alım-satım hizmeti veren Zodia Markets’in Genel Danışmanı Dina White, atılan bu adımı sektörün gelişmesi için oldukça olumlu şeklinde yorumlarken açıklamasının devamında şunları söyledi:

Bir dizi finansal araçta dijitalleşmenin sürekli olarak ilerlediğini görüyoruz ve bu, geleneksel finansal varlıklara uygulandıkça yeni teknolojilerin benimsenmesinde kritik bir adımı temsil ediyor.

Copper Kamu İşleri Müdürü Eva Gustavsson ise atılan bu adımın İngiltere’nin dijital varlıklar için inovasyon merkezi olma yolunda önünü açacağını vurguladı. Gustavsson The Block’a verdiği demeçte dikkat çeken şu açıklamalarda bulundu:

Bu duyuru hükümetin cesaret verici bir taahhüdüdür ve zamanı geldiğinde Dijital Menkul Kıymetler Havuzu hakkında daha fazla bilgi edinmeyi dört gözle bekliyoruz. İngiltere bu sayede dijital varlık inovasyonunun merkezinde yer almak için ciddi bir şans elde edecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere Dijital Varlıklar İçin Önemli Mevzuatı Duyurdu: Kripto Paralara Yer Verilmeyecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!