Nvidia, üçüncü çeyrekteki rekor gelirini yapay zekâya borçlu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nvidia, 2023 yılı üçüncü çeyrek gelirini 18,12 milyar dolar olarak açıkladı. Şirketin piyasa değeri 1,22 trilyon dolara ulaştı. 

Beklenenden daha iyi olan kazançlar, şirketin kazançlarının geçtiğimiz çeyreğe göre yzde 34 ve 2022’nin üçüncü çeyreğine göre yüzde 206 arttığı 12 aylık bir büyüme trendini takip ediyor. 

Şirket, tahminleri geride bıraksa da şirketin hisseleri 499,60 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından, muhtemelen yatırımcılar ve hissedarlar şaşırmış değil. 

Nvidia kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, büyümenin yapay zekâ donanım satışlarına bağlı olduğunu söyledi.

Güçlü büyümemiz, genel amaçlıdan hızlandırılmış bilgi işlem ve Nvidia’nın üretken yapay zekâsına kadar geniş endüstri platformu geçişini yansıtıyor. 

Yapay zekâ girişimleri konusunda, internet şirketlerinin ve bulut hizmet sağlayıcılarının ilk harekete geçen şirketler olduğunu belirterek, yeni dalganın da oluşmaya başladığını sözlerine ekledi. 

Nvidia’nın rekoru, küresel çip pazarı için bir geçiş dönemine denk geliyor. 

ABD, yakın zamanda Çin dahil birçok ülkeye çip ihracatını kısmi olarak yasakladı. Geçtiğimiz birkaç çeyrekte, şirketlerin gelirlerinin yaklaşık yüzdde 20-25’i Çin pazarından geldi. 

Nvidia’nın en son açıklanan 14,51 milyar dolarlık veri merkezi gelirine göre bu, üçüncü çeyrekte 3,6 milyar dolarlık kazancın Çin’deki satışlardan kaynaklanabileceğini gösteriyor.

Şirketin finans müdürü Colette Kress, üçüncü çeyrek kazançlarını görüşmek üzere hissedarlar ile yaptığı görüşmede, şirketin ihracat yasağı sebebiyle dördüncü çeyrekte Çin’deki işlerinin önemli boyutlarda azalacağını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nvidia, üçüncü çeyrekteki rekor gelirini yapay zekâya borçlu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!