Kardaki Bitcoin Arzı Boğa Seviyelerine Çıktı: Yükseliş Devam Edecek Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veriler dolaşımdaki Bitcoin’lerin (BTC) %80’inden fazlasının karda olduğunu işaret ederken yatırımcıların tutumu kripto para piyasasının geleceği için olumlu sinyaller verdi.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin’in geçen hafta 37 bin dolar üstünde seyrettiği günlerde dolaşımdaki arzın %83,6’sına denk gelen 16.366 milyondan fazla Bitcoin karda konumdaydı. Bitcoin’in güncel fiyatının 36.500 olduğu göz önünde bulundurulursa halen daha buna yakın bir karlılık oranı mevcut görünüyor.

Analistler bu karlılık oranının 2021 boğa piyasasının en yüksek seviyelerine benzer bir seviyede olduğunu belirtirken uzun vadeli yatırımcıların halen daha satmadığını vurguladı.

Gerçekleşmemiş bu karın büyük bir bölümünün halen daha “makul” seviyede olması ve uzun vadeli yatırımcılar için tatmin edici bir kar bırakmaması şimdilik satış baskısının önüne geçiyor. Elinde uzun süre Bitcoin tutmayı planlayan veya yüksek kar marjlarına erişmek isteyen yatırımcılar için 37 bin dolar seviyesi uygun bir satış bölgesi olarak görülmüyor.

Glassnode geçtiğimiz yıllardaki verilerden yola çıkarak söz konusu karlılık seviyesinin %90’a ulaştığı durumlarda boğadaki “öfori” döneminin ilk aşamalarına giriş yapıldığını işaret etti.

Öte yandan yatırımcıların özellikle 2023 yılının başlarında ve son aylarda Bitcoin biriktirme hızlarını artırdığını belirten Glassnode, bu durumun spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onayına yönelik inancın giderek arttığına dair bir gösterge olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kardaki Bitcoin Arzı Boğa Seviyelerine Çıktı: Yükseliş Devam Edecek Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!