Tether’in 1 Milyar Dolardan Fazla Parası Önemli Bir Davaya Konu Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, Londra Yüksek Mahkemesinde yer alan 1 milyar dolarlık bir savaşın ortasına düştü.

Financial Times tarafından 21 Kasım Salı günü sunulan habere göre Tether, geçen yıl ABD makamları tarafından rüşvet iddialarıyla suçlanan Muhafazakar Parti tarafından kurulan bir finansal hizmetler grubuna 1 milyar dolardan fazla para yatırdı.

Londra Yüksek Mahkemesi’nde yapılan başvurularda Tether söz konusu fonları Britannia Financial Group‘un bir yan kuruluşuna yatırdığı belirtildi. Tether tarafından yatırılan bu para, Britanya Virgin Adaları’nda kayıtlı bir şirket olan Britannia Financial ve Arbitral International arasındaki bir yasal savaşın merkezinde yer aldı.

Britanya Virjin Adaları’nda kayıtlı bir şirket olan Arbitral International, Britannia’ya Tether’den gelen 1 milyar dolarlık bir depozito nedeniyle dava açtı.

Mahkeme dosyalarında Tether’in Kasım 2021’de Britannia Financial’ın bir yan kuruluşunda bir hesap açtığına yer verildi.

Britannia Financial, Ağustos 2022’de ABD makamları tarafından  rüşvet planı iddiasıyla suçlanan Venezuela-İtalyan bankacı Julio Herrera Velutini tarafından kurulmuştu. Herrera Velutini suçlamaları şiddetle reddederek bunları “temelsiz” ve “siyasi amaçlı” olarak nitelendirmişti.

Şirketin yeni CEO’su Paolo Ardoino geçen yıl Financial Times’a verdiği demeçte yediden fazla banka ile güçlü ilişkileri olduğunu söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether’in 1 Milyar Dolardan Fazla Parası Önemli Bir Davaya Konu Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!