Bitcoin işlem ücretleri Ethereum’u solladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağındaki günlük ortalama işlem ücretleri, Bitcoin ağında yaşanan Ordinals çılgınlığıyla birlikte Ethereum ağının tahtına oturdu.  

BitInfoChart verilerine göre 20 Kasım tarihinde Bitcoin ağında ortalama işlem ücreti 10,34 dolar iken Ethereum ağında işlem ücretleri ortalama 8,43 dolar civarında seyretti. 

Bitcoin ağında işlem ücreti, 16 Kasım tarihinde son altı ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 18,67 dolar olurken, Ethereum ağında işlem ücreti 7,90 dolar olmuştu. 

Bitcoin’in ortalama günlük işlem ücretleri son beş günde Ethereum’un üzerine çıktı. Kaynak BitInfoCharts 

Bitcoin işlem ücretlerindeki ani artış, Bitcoin ağı üzerinde nonfungible token (NFT) benzeri varlıklar ve BRC-20 tokenlar oluşturulmasına olanak tanıyan bir araç olan Ordinals Protocol’ün yarattığı heyecandan kaynaklandı.

Dune Analytics verilerine göre 25 Eylül ile 23 Ekim tarihleri arasında faaliyetlerde yaşanan durgunluğun ardından Ordinals temelli varlıklar, Ekim ayı sonundan itibaren ciddi bir artış gösterdi.  

Ordinals kayıtlarının sayısı Ekim sonundan bu yana 6 milyondan fazla arttı. Kaynak Dune Analytics  

24 Ekim’den bu yana 6 milyondan fazla Ordinal varlığı oluşturuldu ve bunun sonucunda toplam değeri 30 milyon dolara yakın olan 800 BTC’den fazla işlem ücreti ödendi.  

Piyasa değerine göre en büyük ikinci BRC-20 token olan ORDI’nin 7 Kasım tarihinde Binance’te listelenmesiyle birlikte Ordinal yazım faaliyetlerindeki artış daha da arttı. Listeleme sonrası ORDI token fiyatının gün içinde yüzde 50’nin üzerinde artış göstermesi, yatırımcıları daha çok BRC-20 token almaya teşvik etti. 

Buna ek olarak, 17 Kasım tarihinde Ordinals temelli Taproot Wizards da 7,5 milyon dolarlık başlangıç projesini duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin işlem ücretleri Ethereum’u solladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!