Apple’a Toplu Kripto Para Davası: Engellemek İçin Komplo Kuruyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Apple, iOS üzerindeki eşler arası (P2P) ödeme sisteminde rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla davalık oldu.

Reuters tarafından sunulan habere göre kullanıcılar Apple’ın rekabet kurallarına aykırı şekilde davranarak cihazlarındaki eşler arası ödeme  seçeneklerini sınırlandırdığını ve iOS üzerindeki kripto para ödeme seçeneklerinin önüne geçtiğini iddia ederek şirkete toplu dava açtı.

Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde 17 Kasım tarihinde açılan davada, Apple’ın PayPal’ın Venmo ve Block’un Cash App’e karşı rekabetçi ve merkeziyetsiz kripto para teknolojisi kullanımını engellediği vurgulandı.

Davacıların avukatları tarafından mahkemeye sunulan 58 sayfalık dosyada şu ifadelere yer verildi:

Bu anlaşmalar mevcut veya yeni iOS Eşler Arası Ödeme (P2P) uygulamalarına merkeziyetsiz kripto para birimi teknolojisinin dahil edilmesini engelliyor. Bunun sonucunda piyasa rekabeti ve bundan kaynaklanacak fiyat rekabeti pazar genelinde sınırlamaktadır.

Apple’ın App Store üzerinde tekelci bir anlayışla hareket ettiği savunulurken bu rekabetten yoksun yapının kullanıcıları abartılı işlem ücretleri ödemek zorunda bıraktığı belirtildi.

Şimdiye kadar olan süreçte ödenen şişirilmiş ücretlerin tazminatını talep eden davacılar, App Store’a farklı P2P ödeme uygulamalarının entegre edilmesi için de baskı kurdu.

Davacılar ayrıca Apple’ın kontrol tabanlı kısıtlamalarla sistemi elinde tutmaya çalıştığını fakat bu durumun kripto para sektörünün büyümesinin önünde net bir engel olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple’a Toplu Kripto Para Davası: Engellemek İçin Komplo Kuruyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!