AK Parti’den Kripto Paralara Yönelik Yasa Açıklaması: Taslak Üzerinde Çalışılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto paralar ve blockchain ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın (AA) yaptığı habere göre AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto paralara yönelik bir taslak hazırlığının bulunduğunu belirtti.

Ömer İleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yenilikçi teknolojiler alanında, gerek blokzincir gerek yapay zeka, Türkiye’nin söz sahibi ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Bu istikametteki yürüyüşümüz devam ediyor.

AA’ya yaptığı açıklamalarda Avrupa Birliği’nin kripto para yasası MiCA’nın önümüzdeki yıl uygulanmaya başlayacağını ifade eden İleri, ABD’de bu konuda kapsayıcı bir uygulama olmadığını dile getirdi:

Türkiye, bu anlamda hızlı hareket eden ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıllarda bir çalışma başlattık. Ben de sürecin bir kısmında vardım. Kripto varlıklar noktasında ciddi bir toplumsal ilgi var. Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da blokzincir zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu, oluyor. Bu kapsamda sektörle de iletişim halindeyiz. İlgili kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konu tekrar gündeme gelecek.

Ömer İleri ayrıca bir taslak üzerinde çalışıldığını vurguladı.

Blockchain’e övgü

Blockchain dünyasından önemli kuruluşların yer aldığı etkinliklerde bir araya geldiklerini belirten İleri, konuşmalarının satır aralarında şu cümleleri kullandı:

Hakikaten mutluluk duyuyorlar. Bizim toplumumuzda daha çok kripto varlıklar vesilesiyle bilinen ama aslına bakacak olursanız kripto varlıkların çok ötesinde bir teknoloji alanı bu. Bu, lojistikten tutun sağlık yönetimine kadar dünyayı dönüştürebilecek bir teknolojik bakış açısıdır.

Merkeziyetsizlik kavramına da değinen İleri, “Bunun Türkiye için ne kadar kritik olduğunu gördüğümüzü sevinerek karşılıyorlar. Bize, Türkiye’nin bu anlamda önemli söz sahibi olabileceğini, ciddi avantajları olduğunu anlatıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de kripto paraların yasa kapsamına alınması için hazırlanan taslak, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre yıl bitmeden Meclis’e sunulacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
AK Parti’den Kripto Paralara Yönelik Yasa Açıklaması: Taslak Üzerinde Çalışılıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!