Sam Altman ile OpenAI ayrılığının ardından Worldcoin’de büyük dalgalanma

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Altman’ın aynı ada sahip retina tarama projesinin tokenı Worldcoin (WLD), yöneticinin OpenAI’dan kovulduğunun ve yerine biri getirilmeden önce şirkete dönüş yapması için görüşmelerde bulunulduğunun bildirilmesiyle son birkaç gün içinde büyük bir dalgalanma yaşadı.  

CoinGecko verilerine göre WLD, 16 Kasım tarihinde 2,48 dolar ile en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Altman’ın 17 Kasım tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde OpenAI tarafından görevden alınmasının ardından düşmeye başlayarak 1,84 dolara kadar geriledi. 

WLD, Pazartesi sabahı Asya piyasalarının açılmasıyla gün içi en yüksek seviyesi olan 2,54 dolara ulaşarak yüzde 12 artış göstermiş oldu. Ardından Altman’ın, Twitch kurucu ortağı Emmett Shear tarafından CEO olarak atanmasıyla yeniden gerileyerek 2,30 dolara düştü. 

WLD haftalık grafik. Kaynak: CoinGecko 

Altman, Temmuz ayında piyasaya sürülen Worldcoin’in kurucu ortaklarından. Proje OpenAI’dan ayrı bir proje olsa da WLD fiyatının toparlanmaya başlaması, bir grup OpenAI yöneticisi ve yatırımcısının Altman’ı yapay zeka firmasının CEO’su olarak yeniden göreve getirme çabası içinde olduğunun duyulmasının ardından geldi.  

Worldcoin, yapay zeka (AI) teknolojisindeki yükseliş tanınmaya başlayan ve insanların kimliğini doğrulamak amacıyla retina tarama teknolojisini kullanarak dünya çapında bir kimlik ve finansal sistem oluşturma hedefine sahip dijital kimlik platformu olarak biliniyor. 

Worldcoin’in piyasaya sürülmesi kripto topluluğunu kutuplaştırarak merkezileşme, gizlilik ve güvenlik konularında soru işaretleri yaratmıştı. 

CoinGecko verilerine göre yapay zeka ile ilgili kripto varlıklar son 24 saat içinde iyi bir performans gösterdi ve toplam piyasa değerleri yüzde 7,2 artış göstererek 6,5 milyar dolara yükseldi. Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) ve Akash Network (AKT) gibi tokenlar çift haneli kazançlar elde etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Altman ile OpenAI ayrılığının ardından Worldcoin’de büyük dalgalanma
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!