OpenAI’dan Sam Altman ve Greg Brockman artık Microsoft’ta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft CEO’su Satya Nadella, X üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yanı sıra eski yönetici Greg Brockman’ı da transfer ettiğini belirtti. 

Nadella, 20 Kasım tarihli gönderisinde, “Sam Altman ve Greg Brockman’ın meslektaşlarıyla birlikte yeni bir yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft’a katılacakları haberini paylaşmaktan son derece mutlu olduğunu” belirtti. 

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…

— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023

Gönderide ayrıca şirketin OpenAI ile ortaklığına bağlı kalmaya devam ettiği ve 20 Kasım tarihinde Altman’ın yerine geçen yeni CEO Emmett Shear’ı tanımayı dört gözle beklediği de belirtildi.

Nadella’nın duyurusundan kısa bir süre sonra Altman, “görev devam ediyor” mesajını paylaştı.  

the mission continues https://t.co/d1pHiFxcSe

— Sam Altman (@sama) November 20, 2023

Altman’ın OpenAI’daki görevine, “yönetim kuruluyla iletişiminde samimi olmadığı” iddiasıyla 17 Kasım tarihinde son verilmişti. Bunun ardından Brockman da yönetim kurulundaki görevinden istifa etmişti. 

Brockman da OpenAI’dan ayrılışının ardından sosyal medyada yaptığı açıklama ile yaşananlar karşısında hem “şok olduğunu hem de üzüldüğünü” ifade etti.   

OpenAI’dan yapılan resmi duyuruda Brockman’ın istifa ettiği belirtilirken Brockman paylaşımında, kendisinin “görevden alındığını” iddia etti. 

Sam and I are shocked and saddened by what the board did today.

Let us first say thank you to all the incredible people who we have worked with at OpenAI, our customers, our investors, and all of those who have been reaching out.

We too are still trying to figure out exactly…

— Greg Brockman (@gdb) November 18, 2023

Bu arada OpenAI eski baş teknoloji sorumlusu Mira Murati ise şirketin geçici CEO’su olarak atandı. Murati, OpenAI’a 2018 yılında, şirketin halen kar amacı gütmeyen bir araştırma merkezi olarak faaliyet gösterdiği dönemde katılmıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenAI’dan Sam Altman ve Greg Brockman artık Microsoft’ta
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!