Kripto Para Düzenlemesi Sonunda Meclis’e Geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyada olduğu gibi son yıllarda Türkiye’de de kripto para kullanımı artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Türkiye’de kripto para kullanım oranı %50’nin üzerine çıkarken bir yandan da kripto regülasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılında yaptığı açıklamada kripto paraları kabul etmek gibi bir niyetleri olmadığını belirterek kripto paralarla mücadele edeceklerini vurgulamıştı. Erdoğan ayrıca, çalışmaların devam ettiğini de ifade etmişti.

Kripto Para Düzenlemesi Sonunda Meclis'E Geliyor

Son olarak Yeni Şafak’ın haberine göre, kripto paraların yasalar kapsamına alınması için hazırlanan kripto para taslağının 2023 yılı bitmeden Meclis’e sunulacağı iddia ediliyor. Bu taslakla birlikte kripto sektörünün kara para aklama ve terörizmin finansmanı amacıyla kötüye kullanılması engellenmeye çalışılacak.

Kripto para düzenlemesiyle birlikte, sosyal medya fenomenlerinin de düzenleme kapsamına alınması bekleniyor. Bu adımın, kripto paraların sosyal medya üzerinden kötüye kullanılmasının önüne geçmeye yönelik olduğu söyleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Financial Action Task Force (FATF) tarafından paylaşılan rapora göre Türkiye’nin 40 FATF standardının 39’u ile uyumlu olduğunu ifade etti. Şimşek ayrıca, teknik uyum çalışmaları devam eden tek konunun kripto paralarla ilgili olduğunu belirtmişti.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Düzenlemesi Sonunda Meclis’e Geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!