ABD Adalet Bakanlığı, Binance’ten 4 milyar dolar istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı ile Binance arasında devam eden müzakereler, Changpeng Zhao ile ilgili birçok suçlamanın çözüme kavuşturulmasının yanı sıra, ülkede cezai suçlamalarla karşı karşıya kalma olaslığını da içeriyor. 

CZ, şu anda ABD ile suçlu iadesi anlaşması olmayan Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamını sürdürse de bu kendisinin ABD’ye gönüllü bir şekilde gelmesine engel değil.

Bloomberg’ün haberine göre kaynaklar, şu anda durumun belirsiz olduğunu ifade etse de ay sonunda bir duyuru gelebileceğini söyledi.

Binance’in potansiyel bir anlaşma kapsamında 4 milyar doların üzerinde bir para ödeyeceği iddia edildi.

Kripto sektörünün etkilenmemesi amaçlanıyor

Kaynaklar, yapılan anlaşmanın kripto sektörü ve kripto yatırımcıları için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ve bu sebeple Binance’in faaliyetlerine devam edebileceği bir denge kurulmasının amaçlandığını vurguladı.

Binance ve Adalet Bakanlığı’nın ertelenmiş bir kovuşturma anlaşmasına varması halinde Bakanlık, şirketin yaptığı yanlışları kabul ettiği ayrıntılı bir gerçekler beyanını kabul etmeyi de içeren  koşulları yerine getirdiği sürece soruşturma başlatmayacak.

Bir başka kaynak, Adalet Bakanlığı’nın Binance’i İran ve Rusya’ya yönelik yaptırım ihlallerine yönelik araştırdığını söyledi. Ek olarak Hamas’ın finansmanına ilişkin bir konu sebebiyle de Binance’in inceleme altında olduğu belirtildi.

CZ dışındaki diğer Binance yöneticilerinin davada yargılanıp yargılanmayacağı ise belirsiz durumda.

Binance, uzun süredir regülatörlerin kıskacında yer alıyor. Geçtiğimiz haziran ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Binance ve CZ aleyhinde yatırımcıları ve regülatörleri yanıltmak ve menkul kıymet kurallarını ihlal etmekle suçlayan bir dava açtı. Mart ayında da Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Binance’in türev düzenlemelerini ihlal ettiğini iddia etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı, Binance’ten 4 milyar dolar istedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!