OpenAI'da büyük şok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetim kurulu, Sam Altman’ı iletişim konusunda samimi olmadığı iddiasıyla görevden aldı.

ChatGPT geliştiricisi OpenAI, 17 Kasım’da şirketin kurucusu Sam Altman’ın CEO’luk görevinden alındığını açıkladı. Şirket tarafından paylaşılan blog gönderisine göre, şirketin CTO’su Mira Murati’nin, geçici olarak CEO’luk görevini üstleneceği belirtildi. 

OpenAI, yönetim kurulunun bir inceleme süreci başlattığını ve sürç sonucunda Altman’ın “kurulla iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve bu durumun yönetim kurulunun sorumluluklarını yerine getirme yeteneğini engellediği” sonucuna vardı.

Altman, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

OpenAI announces leadership transition https://t.co/fFYDLwGXQz

— OpenAI (@OpenAI) November 17, 2023

OpenAI yönetim kurulu, ileriye dönük olarak yapay zekâ uygulamaları geliştirmeye kararlı olduklarını söyledi. 

“OpenAI, misyonumuzu ilerletmek için bilinçli bir şekilde yapılandırıldı. Bu misyon, yapay zekânın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak. Yönetim kurulu, bu misyona hizmet etme konusunda tamamen kararlıdır. […] Mira, geçici CEO rolü için oldukça nitelikli. Bu geçiş döneminde OpenAI’a liderlik etme yeteneğine son derece güveniyoruz.”

Kurul ayrıca “Sam’in OpenAI’nin kurulmasına ve büyümesine yaptığı birçok katkı için minnettar olduğunu” belirtti. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte yeni bir lidere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. 

Ek olarak yönetim kurulu başkanı Greg Brockman da görevinden ayrılacak. Yine de kendisi şirket içinde faaliyet göstermeye devam edecek. 

Yönetim kurulu Adam D’Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner ve OpenAI baş bilim insanı Ilya Sutskever’den oluşuyor. Yapılan paylaşıma göre kurul üyelerinin çoğunluğunun şirkette hissesi bulunmuyor.

Altman aynı zamanda Worldcoin kripto projesinin geliştiricisi Tools for Humanity’nin de kurucusudur. Cointelegraph yorum almak için Tools for Humanity’ye ulaştı ancak yazının yayımlandığı sırada bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenAI'da büyük şok
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!