ABD Eyaletlerinden Ünlüler Tarafından Desteklenen Şirkete Kripto Suçlaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin birçok eyaleti kripto para ürünleri sunarak yatırımcıları dolandırdığı iddia edilen GS Partners’a toplu dava açtı.

Almanya merkezli GS Partners ABD’li eyaletlerin toplu davasının merkezinde yer aldı. Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından 16 Kasım günü açılan davada, GS partners hakkında birçok suçlamaya yer verildi. Bu davaya Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu, Alabama, Kentucky, New Jersey, Wisconsin gibi eyaletler de dahil oldu.

Eyaletler, ünlü boksor Floyd Mayweather ve futbolcu Roberto Carlos gibi ünlüler tarafından desteklendiğini belirtirken toplu davanın yanı sıra GS Partners’a faaliyetlerini durdurma talimatı verdi. GS Partners’a yöneltilen ve davayla birlikte dosyalanan suçlamalar arasında kayıt dışı kripto para satışı yaparak menkul kıymetler yasalarını ihlal etmek gibi kritik iddialar yer aldı.

“GS Partners” olarak bilinen kuruluş zinciri içerisine GSB Gold Standard Bank Ltd., Swiss Valorem Bank Ltd. ve GSB Gold Standard Corporation AG dahil olmak üzere çeşitli GS Partners kuruluşları dahil edildi.

Ayrıca GS Partners’ın “MetaCertificates” sunan çok seviyeli bir pazarlama platformu işlettiği belirtildi. Yetkililer bu birbiriyle bağlantılı kuruluşların Josip Dortmund Heit tarafından kontrol edildiğini ve geniş çapta kripto para yatırım dolandırıcılığı gerçekleştirerek kamu zararı oluşturduğunu iddia etti.

Suçlamalara göre GS Partners yatırımcılarına Dubai’de yer alan bir gökdeleni metaverse evreninde sattı, gerçekçi olmayan yüksek getiriler vadetti ve nesiller boyu servet garantisi sundu. Fakat şirket bu sözlerinin neredeyse hiçbirini yerine getiremedi.

GS Partners o dönemde G999 Tower metaverse evrenindeki bir birimlik kareyi 9,63 Tether (USDT) karşılığında satmak istedi. Ancak katılımcılardan gelen para 175 milyon dolarlık hedefe ulaşamayınca işler ters tepti. Bu ilk başarısızlığın ardından yaklaşık 10 dolara satılan metaverse parçalarının tanesi 0,0000049 USDT’nin altına düştü.

Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu 16 Kasım Perşembe günü yaptığı açıklamada, dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Bu yatırım planları genellikle blokzinciri teknolojisi, metaverse, likidite ve stake havuzları, tokenize edilmiş bir gökdelen ve fiziksel altına dönüştürülebilir olduğu iddia edilen dijital varlıklar aracılığıyla sunuldu. Ayrıca yatırımcılara kazançlı karlar elde etmek ve nesiller boyu serveti güvence altına almak için eşsiz bir fırsat olarak pazarlandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Eyaletlerinden Ünlüler Tarafından Desteklenen Şirkete Kripto Suçlaması!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!