Lobi faaliyeti harcamaları 2022 rekorunu tazelemek üzere

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılının bitimine bir aydan fazla bir süre kala, Amerika Birleşik Devletleri kripto endüstrisi lobi çalışmaları için şimdiden 20 milyon dolar harcandı. Geçen yıl lobi faaliyetlerine harcanan toplam tutar 22,2 milyon dolar olmuştu. 

CoinGecko’nun 14 Kasım tarihli raporuna göre ABD kripto lobisi, 2023 yılında bugüne kadar 20,19 milyon dolar harcadı, üstelik bu verilere 4’üncü çeyrek rakamları da henüz dahil değil. Bu durum, bu yılki toplam lobi faaliyeti harcamalarının, Amerikan kripto endüstrisi için rekor olan, geçen yıla ait rakamları aşacağı anlamına geliyor. 

2019 ve 2020 yılları arasında ABD kripto şirketlerinin toplam lobi faaliyeti bütçesi 2,5 milyon ile 3 milyon dolar arasında değiştiriyordu ve bu miktar Wall Street şirketlerinin toplam lobi harcamalarının yüzde 3’ünden daha azına denk geliyordu. 2021 yılında bu rakam 8,5 milyon dolara ve ardından 2022 yılında ise 22 milyon dolara ulaştı. Bu yılın ilk üç çeyreğinde gerçekleştirilen kripto piyasası lobi faaliyeti harcamaları, Wall Street lobi faaliyetleri için harcanan miktarın yüzde 19,7’sine tekabül etti.

Lobi harcamalarına katılan şirket sayısı geçen yıl 57 iken bu yıl 56 oldu ancak bu sayılar halen 2021 (37 şirket), 2020 (17) ve 2019 (19) yıllarına kıyasla çok daha yüksek.

Coinbase, 7,5 milyon dolar harcayarak 2019-2023 yılları içinde yapılan harcamalarda lider oldu. İkinci sırada 5,23 milyon dolar harcama ile ticari amaç gütmeyen Blockchain Association yer alıyor. Ripple ise 3,46 milyon dolarlık harcamayla üçüncü sırada. Lobi faaliyeti çalışmalarına sürekli olarak katılan kuruluşlar listesinde Dijital Ticaret Odası, Bitcoin Derneği ve Anchorage Digital bulunuyor.  

Çalışma verilerinden PayPal, JP Morgan, IBM ve dijital varlık ekonomisine sonradan dahil olan diğer şirketlerin, kripto piyasası içi ve kripto piyasası dışı harcamaları birlikte yaptığı lobi faaliyeti harcamaları hariç tutuldu. 

Cointelegraph, araştırmanın metodolojisi hakkında daha fazla ayrıntı elde etmek amacıyla CoinGecko’ya ulaştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lobi faaliyeti harcamaları 2022 rekorunu tazelemek üzere
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!