BTC fiyatı 39 bin dolara yaklaşırken piyasada heyecandan eser yok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC fiyatı bu yıl yüzde 120 artmış olmasına rağmen piyasada halen “FOMO” yaşanmıyor. 

İstatistik platformu Look Into Bitcoin verileri, zincir üzerindeki işlemlerin yalnızca yeni yatırımcılar tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Boğa piyasası için “henüz çok erken” 

Bitcoin 18 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrederken ayı piyasası önemli direnç seviyelerinin oldukça üzerinde seyrediyor. 

Düşük miktarda bakiye bulunan cüzdanların sayısı artarken, kısa süreli BTC yatırımcıların ağa büyük bir katkısı olmuyor.

Look Into Bitcoin’in yaratıcısı Philip Swift, 16 Kasım tarihinde yayınladığı X gönderisinde, RHODL Dalgaları olarak da bilinen Realized Cap HODL Waves ölçeğini bu duruma kanıt olarak gösterdi.

RHODL, BTC arzını yıllara göre bölen mevcut HODL Waves metriğini kullanıyor ve bu coinlerin fiyatını, zincir üzerinde en son hareket ettikleri fiyatla karşılaştırıyor. 

Sonuç, boğa piyasasında sıkça hareket eden coin miktarında bir artış olduğunu, yatırımcıların varlıklarını satmaktan korktuğu dönemlerde veya ayı piyasalarında ise bu miktarda düşüş olduğunu gösteriyor. 

Swift durumla ilgili RHODL’un mevcut durumu hakkında “Sıcak renkli düşük zaman dilimi dalgaları, coinler zincir üzerinde transfer edildikçe artmaya başlıyor” yorumunda bulunuyor ve ekliyor:  

“Henüz FOMO yok. Her şey için erken.”

Bitcoin RHODL Waves grafiği. Kaynak: Look Into Bitcoin 

Bitcoin fiyatı başa baş noktasına yaklaşıyor 

Zincir üstü analiz platformu CryptoQuant’a katkıda bulunan Onchained, Bitcoin arzı “yaş bantları” incelemesine devam ederek 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyelerinde piyasaya giriş yapan yatırımcıların halen zararda olduğunu bildirdi. 

İlgili: Bitcoin’e yapılan kurumsal girişler artıyor

Araştırma, saklanan coin grupları için karlılık oranları sunan Gerçekleşen Net Kar/Zarar (NUPL) miktarı kullanılarak yaptı. 

Ancak çok yakında, boğa piyasasını bekleyen yatırımcılar için önemli şeyler yaşanacak gibi görünüyor.

Onchained, CryptoQuant’ın 16 Kasım tarihindeki Quicktake piyasa güncellemesinde, “NUPL’yi farklı arz yılı gruplarında değerlendirmek, karlılık dinamiklerine ilişkin önemli bilgiler sağlıyor. Grafikt, 18 aydan 3 yıla kadar hodl yapan Bitcoin sahipleri hariç, şu anda karlı durumda olan tüm UTXO arz yılı gruplarını ortaya koyuyor” ifadelerine yer verdi ve şunları ekledi: 

“Grafik, Bitcoin fiyatının 67 bin dolara yükselmesi sırasında yapılan girişlerle aynı seviyede. NUPL’lerin 0 kara yaklaşması, Bitcoin’in 39 bin doların üstüne çıkması halinde başa baş noktasına gelineceğini gösteriyor.”

Bitcoin UTXO zararları, yüzdelik grafik. Kaynak: CryptoQuant 

CryptoQuant verileri, şu anda zararda olan UTXO oranının sadece yüzde 11,6 olduğunu gösterdi. 

Cointelegraph’ın bildirdiğine göre balinalar, mevcut fiyatlardan satışı artırmaya başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC fiyatı 39 bin dolara yaklaşırken piyasada heyecandan eser yok
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!