Alman Yetkiliden Çığır Açan Bitcoin Önerisi: Yasal Ödeme Aracı Olsun!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya federal parlamentosunun üyesi olan Joana Cotar, Bitcoin’in (BTC) ülkede yasal para birimi olarak kabul edilmesi için harekete geçti.

Joana Cotar, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i Alman finansının ana akımına getirme hedeflerine dair konuştuğu bir röportaj sırasında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Konuşmasında Bitcoin’i Almanya’da yasal para birimi olarak kabul edilmesi için bir yasal çerçeve oluşturmak istediğini belirten parlamento üyesi, bu konuda bir “ön inceleme” başlatma niyetinde olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte Bitcoin entegrasyonunun güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği fikrini destekleyen Joana Cotar, müşterilerin ve finans kurumlarının yasalarla korunması gerektiğini savundu. Cotar yine de tüm bunların Bitcoin’in bağımsız ve yenilikçi yapısına zarar vermeden yapılması gerektiğini vurguladı.

Tüm bu sözlü eylemlerinin yanı sıra Bundestag’da Bitcoin isimli bir girişimi de başlattı. Cotar bu gerişim sayesinde parlamentodaki meslektaşlarını Bitcoin’in çeşitli yararları konusunda aydınlatmak ve bilinçlendirmek istiyor. Bitcoin hakkında böyle bir bilinç seviyesine ulaşıldığı taktirde daha sağlıklı bir komite kurulabileceğini belirtirken açıklamasının satır aralarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin ve diğer kripto paralar arasındaki teknolojik farklılıkları tanıyan ve esas olarak Bitcoin’in toplumumuz için önemiyle ilgilenen resmi bir Federal Meclis komitesi kurmak bizim için çok önemli.

Öte yandan “Dijital Euro” gibi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projelerine karşı da sert bir duruş sergileyen Cotar, bu tür ürünlerin daha fazla gözetim ve baskıcı rejimler dışında bir şey getirmeyeceğini savundu.

Alman Yetkiliden Çığır Açan Bitcoin Önerisi: Yasal Ödeme Aracı Olsun! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alman Yetkiliden Çığır Açan Bitcoin Önerisi: Yasal Ödeme Aracı Olsun!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!