Grayscale vadeli ETH ETF’i, spot ETH ETF’inin yolunu açacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Grayscale Investments’ın vadeli Ether borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu spot Ether ETF onayı için köşeye sıkıştırmak amacıyla kullanılan bir “truva atı” olduğunu vurguladı.

Seyffart, SEC’in Grayscale vadeli ETH ETF başvuru onayını ertelemesinin ardından 15 Kasım tarihinde X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, SEC’in Grayscale başvurusunu onaylaması halinde, Grayscale’in spot Ether ETF başvurusunun önünün açılacağına inandığını söyledi. 

SEC, Grayscale’in teklifini reddederse varlık yöneticisi, SEC’in Bitcoin ve Ether vadeli ETF’lerine farklı davrandığını, bir ETF’e 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında izin verilirken diğerine izin vermediğini iddia edebilir. 

“SEC’in vadeli ETF’i onaylamasını ve bunun spottan farklı olduğunu iddia etmesini izleyin ya da bu durumu reddedin ve 1933 yasasına tabi ürünlerin, 1940 yasasına tabi ürünlerinden neden farklı olduğunu sorgulayın. Her ikisi de SEC için kötü. Dahice bir hamle.”

Grayscale’in vadeli Ether ETF teklifi, borsaların SEC’i menkul kıymete dayalı takas talepleri hakkında bilgilendirmekte kullandığı 19b-4 formu aracılığıyla sunuldu. Seyffart, onaylanan 40 kadar Ether ETF ürününden hiçbirinin 19b-4 onay sürecinden geçmediğini söyledi.  

Seyffart, başlangıçta Grayscale’in vadeli Ether ETF başvurusunu neden 19b-4 aracılığıyla yaptığından emin olmadığını ancak şimdi Grayscale’in vadeli Ether ETF’ini bir “truva atı” olarak kullanarak SEC ile “satranç” oynamaya başladığını ve düzenleyiciden bir 19b-4 izni alarak bir taşla iki kuş vurmak istediğini anladığını belirtti.  

I was initially unsure why they would even file for this. But my thoughts have evolved over the last few weeks and they are basically this:
Grayscale is playing Chess, not checkers here. They’re likely hoping to force the SEC into issuing a 19b-4 decision on an ETH futures ETF.…

— James Seyffart (@JSeyff) November 15, 2023

Seyffart ve Van Buren Capital General Genel Başkanı Scott Johnsson, Grayscale’in vadeli Ether ETF’ini piyasaya sürmeyeceği konusunda hemfikir. 

Johnsson, “Bu ürünün işlem görmeyeceği kesin ancak spot ETH ETF’i bitiş çizgisine ulaştırmak için bir araç olarak faydalı olacak.” dedi.  

Seyffart’ın yorumları, SEC’in Grayscale vadeli Ether ETF’ine ilişkin kararını, son tarihten sadece iki gün önce, 15 Kasım tarihinde ertelemesiyle geldi. Seyffart gecikmenin kendisini şaşırtmadığını söyledi.  

Hashdex’in vadeli Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) spot ürüne dönüştürme başvurusu da 15 Kasım tarihindepiyasa düzenleyicisi tarafından beklemeye alındı.  

BlackRock da geçen hafta Seyffart ile benzer bir görüş paylaşarak, SEC’in spot ve vadeli ETF başvurularına farklı muamele etmek için meşru bir nedeni olmadığını savundu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale vadeli ETH ETF’i, spot ETH ETF’inin yolunu açacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!