BlackRock’tan yeni Ethereum ETF başvurusu geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, 15 Kasım tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Ether borsa yatırım fonu (ETF) için resmi başvuruda bulundu.  

SEC’e yapılan S-1 başvurusunda, iShares Ethereum Trust olarak adlandırılan Ether ETF’inin “Ether fiyat performansını yansıtmayı” amaçladığı belirtildi. BlackRock’ın ETF ürünleriyle ilişkili iShares markası, iShares Bitcoin Trust adlı Bitcoin ETF’ini de bünyesinde barındırıyor. Trust, ilişkili ETH varlıklarını saklaması için Coinbase’i seçti.

BlackRock’ın bu hamlesi, iShares Ethereum Trust’ı Delaware Şirketler Bürosu’na kaydettirmesinden yaklaşık bir hafta, spot Bitcoin ETF başvurusunu gerçekleştirmesinden ise neredeyse altı ay sonra geldi.

BlackRock spot Ether ETF  S-1 başvurusu. Kaynak: SEC  

BlackRock, 2023 yılının başlarında spot Bitcoin ETF akımını başlatarak kurumların kripto piyasasına artan ilgisini ortaya koydu ve altı ay sonra spot ETH ETF’i için başvuruda bulunan kurumların arasına katıldı. 

Spot ETF’in 19b-4 başvurusu ile Ticaret ve Piyasalar ve S-1 başvurusu ile Kurumsal Finansman bölümlerinden SEC onayı alması gerekiyor. 

2023 yılında başlayan spot Ethereum ETF akımı, Kasım ayı başlarında SEC’in Grayscale Investment’ın Ethereum Trust’ı ETF’e dönüştürme başvurusunu kabul etmesiyle başladı.    

Birçok kurumsal dev, son boğa piyasası sırasında da spot ETF’ler için başvuruda bulunmuştu ancak başvurular, kripto pazarının spot kripto ETF’i için yeterince büyük olmadığını iddia eden SEC tarafından reddedilmişti.  

İlgili: Spot Bitcoin ETF heyecanı blokzincir oyunlarına ilgiyi yeniden alevlendirdi

Piyasa uzmanları ve ETF analistleri, 2024 yılının başına kadar spot Bitcoin ETF onayının gelme şansının yüzde 90’a kadar çıkabileceğini, spot ETH ETF’inin ise bundan sonra onaylanacağını değerlendiriyor. 

Kripto para temelli spot ETF’lere yönelik kurumsal ilgi, kripto piyasasının toparlanma aşamasında olduğu ve son ayı piyasasında kaybedilen alanların yeniden kazanılmaya başlandığı dönemde artış gösteriyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock’tan yeni Ethereum ETF başvurusu geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!