Bitcoin fiyatının yeniden 38 bin dolara gelmesiyle kritik bölgeye girildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Kasım Wall Street açılışında BTC fiyatının benzer hareketler göstermesiyle 38 bin dolar seviyesine yeniden çıkıldı.

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView 

BTC fiyatı 18 ayın en yüksek seviyesinde 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan alınan verilere göre hafta başında yaşanan sert düşüşün ardından yukarı doğru dönen Bitcoin fiyatı hızlı bir geri dönüş gösterdi.

Böylece günlük grafikte, 38 bin doların hala sağlam bir direnç olarak kaldığı, geçtiğimiz hafta görülenle neredeyse aynı model görüldü. 

Şu anda 37.400 dolar seviyesinde bulunan BTC, analistlerin korunması gereken önemli bir destek bölgesi olarak vurguladığı seviyeyi test ediyordu. 

$BTC 4H
price in area of interest now

bulls should pray here imo https://t.co/0wG1NhLJy2 pic.twitter.com/trnnG1hU0D

— Skew Δ (@52kskew) November 16, 2023

Monitoring resource Material Indicators, revealing a tentative long signal on one of its proprietary trading indicators, said the current price zone held the difference between further upside and invalidation.

Tescilli ticaret indikatörlerinden birinde kısa süreli bir long pozisyon sinyali veren Material Indicators, mevcut fiyatın hala kritik bölgede olduğunu söyledi: 

“Trend sinyalleri bu rallinin henüz bitmemiş olabileceğini gösteriyor. 40 bin dolar odak noktası haline gelmiş olsa da BTC fiyatının bu hafta bu noktaya ulaşabileceğinin garantisi kesinlikle yok. Benim için 35.375 doların altına düşmek #TradingSignals’ı geçersiz kılacaktır.”

Yukarı yönlü ilk hamle, Amerika Birleşik Devletleri piyasa düzenleyicilerinin çeşitli kripto borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylamayı ertelemesiyle geldi.

Kasım ayında, ülkenin ilk Bitcoin spot fiyatına dayalı ETF’inin piyasaya çıkmak üzere olduğuna dair bir dizi söylenti ortaya atılmıştı.

Gecikmeler halen belirsizliği devam ettirirse de piyasalar soğuk kanlı davranmayarak Skew gibi popüler traderları şaşırttı. 

Decent game theory take

it would make sense for spot ETFs to be approved first & a blend (Futures/Spot) to be more regulated/approved later on

all speculative though till which ever is approved first https://t.co/luQH6AUGRS

— Skew Δ (@52kskew) November 15, 2023

BTC’nin hareketi sırasında açık pozisyon sayısı sabit kaldı 

Piyasa durumunu analiz eden Daan Crypto Trades, geçtiğimiz haftaya nazaran daha az açık pozisyon ve sermaye girişi olması nedeniyle artık bu fiyat seviyelerinde kalmanın daha da zorlaşacağını savundu: 

“Fiyat geçen haftayla benzer seviyelerde olsa da bu hafta açık pozisyon miktarı çok daha az. Sermaye miktarı ise geçen haftaya göre bir miktar daha düşük. Şu anda geçen haftaya kıyasla daha iyi ve sağlıklı bir temele sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

OI ve fonlama oranları verilerini içeren BTC/USD grafiği. Kaynak: Daan KriptoBTC/USD chart with OI, funding rates data. Source: Daan Crypto Trades/X

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatının yeniden 38 bin dolara gelmesiyle kritik bölgeye girildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!