ABD’li Milletvekilleri Kripto Paralar İçin Hazine Bakanlığını Darlıyor: Gözden Geçirin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li senatörler Patrick McHenry ve Ritchie Torres, kripto paralar için sunulan taslak vergi kurallarını revize etme çağrısında bulundu.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ve kongre üyesi Ritchie Torres 10 Kasım Çarşamba tarihli duyuruda kripto paralar için uygulanması planlanan vergi kuralları hakkında revize talep etti.

Mevcut kuralların çok detaycı ve uygulanamaz olduğunu savunan senatörler, kendileriyle aynı fikirde olan 9 kişilik bir milletvekili grubuna liderlik etti.  Özellikle kripto paralar için vergi raporlama gerekliliğinin “uygulanamaz” olduğu belirtilirken bu taslak kuralların yasaya dönüşmeden önce değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Duyuruda bu tür baskıcı bir kural silsilesinin ABD’li şirketlerin mahremiyetine ve iş yapma etiğine gölge düşürebileceği ifade edildi. Öte yandan vergi kurallarındaki “Kripto para” tanımının çok geniş kapsamlı olduğu ve elle tutulur ifadelere dayanmadığı belirtildi. Milletvekilleri, yasa tasarısı için sunulan geri bildirim süresinin de çok kısa olduğunu öne sürdü:

Nihai hale getirilmesi halinde, önerilen düzenlemenin aşırı geniş bir kripto para “Aracı” tanımı ve yetersiz bir “Kripto para” tanımı olacak. Ayrıca konu özelindeki makul olmayan kısa yorum süresi, kripto para ekosisteminin büyük bir bölümünün ABD’de var olmaya devam etmesini engellemekle tehdit ediyor.

Kripto paralar hakkındaki vergi düzenlemesine dair taslak geçtiğimiz ağustos ayında önerilmişti. Ağustos ayından bu yana vergi taslağı hakkında 124.000’den fazla geri bildirim geldi. Halka açık yorum süresi 13 Kasım’da sona erdi.

Patrick McHenry ve Ritchie Torres geçtiğimiz süreçte de birçok kez ABD’nin kripto para sektörüne karşı tutumunu sert şekilde eleştirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Milletvekilleri Kripto Paralar İçin Hazine Bakanlığını Darlıyor: Gözden Geçirin!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!