SEC 2023 Kripto Yaptırımları Raporunu Paylaştı: Binance, Coinbase ve Daha Fazlası!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 2023 mali yılında kripto para sektörüne yönelik yaptırımlarını istikralı bir şekilde sürdürdü.

SEC, 2023 yılındaki tüm davalarını ve yaptırımlarını detaylı bir rapor halinde paylaştı. Sunulan raporda kripto paralara yönelik açılan davalar dikkat çekti. Verilere göre SEC’nin davaları 2022 yılına kıyasla %3 arttı. Düzenleyici kurum bu yıl 784 dava başlattı ve bu davalar arasında kripto para sektörüne yönelik olanlar öne çıktı.

Sunulan rapora göre SEC toplamda 4,949 milyar dolarlık yaptırım uyguladı. Bu düzenleyici kurumun tarihindeki en yüksek ikinci miktar olarak kayıtlara geçti. SEC ayrıca geçtiğimiz yıl kripto para dolandırıcılarından zarar gören yatırımcılara 930 milyon dolar ödeme yaptı.

Söz konusu davalar arasında Coinbase, Binance, Bittrex, Beaxy, Celsius, Sam Bankman Fried, Terra (LUNA), Do Kwon ve Kim Kardashian gibi isimler yer aldı. Bu davaların bazıları kara para aklamaya yönelik içeriklere sahipken bazıları da yasa dışı menkul kıymet satışı gibi kritik durumları içeriyordu.

Öte yandan kripto para sektörüne yönelik davaları arttıran sadece SEC olmadı. Kısa süre önce sunulan veriler ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından 2023 mali yılında açılan davaların neredeyse yarısının kripto paralarla ilgili olduğunu gözler önüne sermişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC 2023 Kripto Yaptırımları Raporunu Paylaştı: Binance, Coinbase ve Daha Fazlası!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!