Sahte XRP başvurusu ETF onaylarını etkileyecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sektör gözlemcileri, sahte BlackRock XRP Trust listelemesinden kaynaklanan 13 Kasım tarihli XRP fiyat hareketinin, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisinin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylama veya erteleme kararını etkilememesi gerektiğini ancak yaşanan durumun iyi bir izlenim bırakmadığını söyledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu daha önce Bitcoin piyasasının manipüle edilebileceğini iddia etmiş ve piyasa manipülasyonu kontrollerinin eksikliğini gerekçe göstererek spot Bitcoin ETF’lerini geri çevirmişti.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas Cointelegraph’a verdiği demeçte, sahte XRP başvurusunun SEC’in nihai kararı üzerinde çok az etkisi olmasını ya da hiç olmamasını beklediğini vurguladı. 

Balchunas, “Bunun spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili durumu etkileyeceğinden şüpheliyiz” dedi ve olayın SEC’in görüşlerini doğrulayabileceğini de sözlerine ekledi: 

“Şüphesiz ki bu, SEC’in geçmişteki ret gerekçeleri olan ‘dolandırıcılık ve manipülasyonu’ göreceli bir şekilde doğrulayan kötü bir görünüm.”

Delaware şirketler listesi web sitesindeki 13 Kasım tarihli listeleme işlemi, BlackRock’ın “iShares XRP Trust” ile bir XRP borsa yatırım fonu oluşturmaya gösbaşladığını göstermişti. 

Listeleme, XRP’nin 30 dakika içinde yüzdde 12,3’lük bir sıçrama yaşamasına yol açmış ancak ardından bunun Balchunas ve BlackRock listeleme genel müdürü Daniel Schwieger gibi davranan kötü niyetli bir kişi tarafından yapıldığına dair kanıtların ortaya çıkmasıyla XRP fiyatı yeniden düşmüştü. 

Hukuk firması Piper Alderman’ın ortağı ve Blockchain Australia endüstri grubunun başkanı Michael Bacina, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada SEC’in bu olayı ETF başvurularını ertelemek için bahane olarak kullanmasının kendisini “şaşırtacağını” ifade etti ve “Bunun gibi münferit bir söylentinin halihazırda değerlendirilmekte olan ETF başvurularını, özellikle de onay için son tarihlerin olduğu bir durumda, ertelemek için yasal bir dayanak sağlaması pek olası değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

The amount of lying, rumormongering and brazen attempts at market manipulation wrt to #Bitcoin, $XRP, $ETH, $SOL and more as if pertains to ETF news is enough to deny all applications currently pending.

This isn’t a real market.
It is fraud flea market.
The SEC should hammer it.

— Parrot Capital (@ParrotCapital) November 14, 2023

Varlık yönetimi platformu Yield App’in patronu Lucas Kiely ise sahte XRP başvurusunun SEC’i etkilemeyeceğini söyledi ve kripto topluluğunun “sakinleşmesi” gerektiğini vurguladı.  

Kiely, “Bu olayın bu kararda herhangi bir rol oynaması pek olası değil,” diyerek sözlerine devam etti. 

Kiely, birçok X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının yatırımcıların dikkatini çekmek ve “piyasaları yanıltmak” amacıyla korku salan başlıklar yayınladığını yineledi.  

“Bu durum, endüstri için bir sakin olma ve devam etme anı. Muhtemelen BlackRock içinse ufak bir eğlence.”
Sahte XRP başvurusu ETF çabalarını baltalayabilir 

Avustralyalı fintech firması Finder kripto analisti James Edwards, SEC’in geçmişte yatırımcıların “hileli ve manipülatif eylem ve uygulamalardan” korunmadığı iddiasıyla birkaç spot Bitcoin ETF’ini reddettiğini ifade etti. 

Edwards, yaşanan durumun SEC’in görüşlerini doğrulayacağını iddia etti.  

Edwards, “Ne yazık ki bunun gibi olaylar ABD’deki Bitcoin ETF çabalarını kolayca baltalayabilir” dedi ve devam etti:  

“BlackRock gibi ETF başvuru sahiplerinin müşterileri bir şekilde piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılıktan koruyabildiklerini göstermeleri gerekecek ki bu da kripto piyasalarının şeffaf olmayan yapısı göz önüne alındığında oldukça zor.”

Sahte XRP Trust başvurusu, daha fazla soruşturma için Delaware Mahkemesi’ne sevk edildi.

LATEST ON FAKE XRP ETF FILING: “Our only comment is that this matter has been referred to the Delaware Department of Justice,” the spokesperson (for Delaware Dept of State) said. Damn. Someone out there is crapping their pants as we speak.. https://t.co/Xea226Q1vT

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) November 14, 2023

BlackRock 9 Kasım tarihinde spot Ether ETF başvurusunda bulundu. Ether ETF de Haziran ayında başvurusu yapılan spot Bitcoin ETF’i gibi onay beklemeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sahte XRP başvurusu ETF onaylarını etkileyecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!