Bitcoin’inde 300 Milyon Dolar Tasfiye Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 24 saat içerisinde Bitcoin (BTC) piyasasında yaşanan keskin düşüş, 300 milyon dolarlık işlemin tasfiye edilmesine sebep oldu. Kripto piyasasında boğa beklentileriyle yükseliş senaryolarının gerçekleştiği bir dönemde, beklenmedik bir darbeyle karşılaşıldı. BTC, yüzde 5 oranında değer kaybetti ve 36.700 dolar seviyesinden 34.800 dolara geri çekildi.

ABD Tüketici Enflasyon Verisi ve BTC Düşüşü

14 Kasım tarihinde açıklanan ABD tüketici enflasyon verisi, pozitif bir şekilde gelmesiyle birlikte BTC fiyatının yükselişine dair beklentileri artırdı. Ancak, 14 Kasım akşam saatlerinde beklenmedik bir düşüş yaşandı ve bu düşüş altcoin’leri de etkiledi.

Bu düşüş neticesinde, yüz milyonlarca dolarlık tasfiyeler gerçekleşti. Özellikle long (yükseliş) yönlü işlemlerde ağırlık kazanan tasfiyeler, piyasada büyük bir etki yarattı.

ABD ekonomik verilerinin olumlu olmasına rağmen BTC’nin sert bir düşüş yaşaması, veriler açıklandıktan saatler sonra gerçekleşti ve herhangi bir nedenle ilişkilendirilemedi. BTC, düşüşe başladığı akşam saatlerinde 34.800 dolara kadar geriledi ve yüzde 5 değer kaybetti.

BTC düşüşü, özellikle long yönlü işlemleri tasfiye etti. Coinglass verilerine göre, son 24 saat içerisinde 300 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti. Bu tasfiyelerin 264 milyon doları long işlemlerinde meydana geldi. Short (düşüş) işlem açan trader’lar ise 39 milyon dolarlık tasfiyeye sebep oldu.

BTC Düşüşünde Tasfiye İşlemlerinin Dağılımı

Coinglass ısı haritasına göre, son 24 saat içerisinde gerçekleşen tasfiyelerin 119 milyon dolarlık kısmı BTC işlemlerinde gerçekleşti. ETH tasfiyeleri ise 63 milyon doları buldu. BTC düşüşüyle birlikte long işlemlerin tasfiye edildiği ortamda, SOL dikkat çeken bir veriye imza attı. SOL tasfiyeleri 12 milyon doları aşarken, ağırlıklı olarak short işlemler gerçekleştirildi. BTC düşüşüne rağmen SOL fiyatı yükselişini sürdürdü.

Son 24 saat içerisinde 75 binden fazla trader tasfiye olurken, en büyük tasfiye OKX borsasında gerçekleşti. BTC-USDT-SWAP paritesinde 9,45 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’inde 300 Milyon Dolar Tasfiye Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!